Latvijas armijai uzticas 67 procenti valsts iedzīvotāju

Sabiedrība
Brīvi! Armija medijos, rferl.org
3D11ED9CB69E44ACB9399C2025EB66FD.jpg

2017. gada pavasarī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem uzticējušies 67 procenti Latvijas iedzīvotāju, kas gan ir par trīs procentpunktiem mazāk nekā 2016. gada rudenī, liecina augusta pēdējās dienās publicētais pēc Eiropas Komisijas pasūtījuma veiktais "Standard Eurobarometer 87" pētījums. Latvijas armijai drīzāk neuzticas 19 procenti iedzīvotāju, bet 14 procentiem nav bijusi atbilde uz šo jautājumu.

Latvijas armijai uzticas 67 procenti valsts iedzīvotāju; Latvijā tā ir institūcija ar visaugstāko sabiedrības uzticības reitingu!

Jāatgādina, ka 2016. gada pavasarī bruņotajiem spēkiem uzticējās 63 procenti Latvijas iedzīvotāju, tikmēr 22 procenti drīzāk neuzticējās tiem.

Analizējot visu 28 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu iedzīvotāju viedokli, aptaujas veicēji secinājuši, ka kopumā ES bruņotajiem spēkiem uzticas 75 procenti iedzīvotāju, tikmēr 19 procenti drīzāk neuzticas tiem, bet sešiem procentiem aptaujāto ES dalībvalstu iedzīvotāju nav bijis viedokļa šajā jautājumā. Salīdzinot ar pērnā gada rudeni, ES iedzīvotāju uzticība bruņotajiem spēkiem augusi par vienu procentpunktu.

Vislielāko sabiedrības uzticību iemantojuši Somijas Aizsardzības spēki, kuriem uzticas 95 procenti valsts iedzīvotāju, bet vismazākā uzticība ir Maķedonijas armijai, kurai uzticas 51 procents iedzīvotāju.

Igaunijas Aizsardzības spēkiem uzticas 81 procents valsts iedzīvotāju, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā 2016. gada rudenī, neuzticas - 11 procenti, bet atbildi nav snieguši astoņi procenti iedzīvotāju. Savukārt Lietuvas Bruņotajiem spēkiem uzticas 74 procenti, kas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā iepriekšējā pētījumā, neuzticas - 18 procenti, atbilde nav bijusi astoņiem procentiem iedzīvotāju.

Valsts policijai Latvijā uzticas 61 procents iedzīvotāju, pašvaldībām - 51 procents, tiesu sistēmai - 41 procents, valdībai - 28 procenti, valsts pārvaldei - 27 procenti, parlamentam - 20 procenti un politiskajām partijām - vien seši procenti iedzīvotāju. Tādējādi Latvijas armija ir institūcija ar visaugstāko sabiedrības uzitcības reitingu valstī, un pēc Eiropas komisijas pasūtījuma veiktais pētījums apliecina arī nacionālajos pētījumos secināto - armijai Latvijā tauta uzticas!

Pēc laikraksta „Neatkarīgā Rīta Avīzes Latvijai” (nra.lv) pasūtījuma veiktās gadskārtējas aptaujas rezultāti liecināja, ka 2016. gada decembrī Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem uzticējās 61 procents aptaujāto, starp valsts un sabiedriskajām institūcijām tos ierindojot otrajā vietā uzreiz aiz izglītības iestādēm.

Dalies ar šo ziņu