Vaiņodē atklātais armijas munīcijas noliktavu komplekss - lielākais Latvijā

NBS
Sargs.lv
Vaiņode
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Vaiņodē šodien atklātais armijas munīcijas noliktavu komplekss ir lielākais Latvijā, uzsver aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis.

Vaiņodē atklātais armijas munīcijas noliktavu komplekss - lielākais Latvijā

27. decembrī Bergmanis un Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Raimonds Graube piedalījās bruņoto spēku noliktavu kompleksa atklāšanā. Bergmanis pastāstīja, ka šāda kompleksa izveidošana ir ļoti nozīmīgs solis NBS attīstībā, jo šāds komplekss tagad ir lielākais Latvijā.

Kompleksa būvniecība noritējusi īsā laikā - aptuveni astoņos mēnešos. Noliktavas būvējusi kompānija, kas piedalījusies arī citā līdzīga NBS objekta izveidošanā, tāpēc tai bijusi pieredze šajā jomā.

Ņemot vērā drošības pasākumus, komplekss izvietots ārpus Vaiņodes pilsētas.

Jaunajās noliktavās glabās visa veida NBS bruņojumā esošo munīciju, tostarp, prettanku un artilērijas munīciju. Ja būs nepieciešams, tad tiks izskatīta arī iespēja par sabiedroto spēku munīcijas glabāšanu Vaiņodē, pavēstīja Bergmanis.

Šobrīd armijas noliktavas atrodas arī, piemēram, lielākajā NBS bāzē Ādažos. Neprecizējot detaļas, ministrs norādīja, ka noliktavas tiks veidotas arī citās Latvijas vietās.

Jau ziņots, ka noliktavu komplekss kalpos ne tikai Kurzemes reģionā izvietoto vienību vajadzībām, bet arī iekļausies vienotā Nacionālo bruņoto spēku nodrošinājuma sistēmā. Tas ļaus uzturēt bruņoto spēku kaujas gatavību vajadzīgajā līmenī un nodrošinās spēju reaģēt krīzes situācijās nākotnē.

Noliktavu kompleksa būvniecība tika sākta šā gada 10. jūnijā.

Būvprojekta izstrādi, būvdarbus un autoruzraudzību objektā par 6 758 244 eiro sniedza AS "UPB", savukārt būvuzraudzību objektā par 46 280 veica SIA "Būves un būvsistēmas".

Dalies ar šo ziņu