Bergmanis: Latvijas un Kanādas attiecībās iestājies jauns posms

Nozares politika
Sargs.lv
Bergmanis, Sadžans
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

28. oktobrī aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis tikās ar Kanādas aizsardzības ministru Hardžitu Sadžanu (Harjit Sajjan), kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijā. 

Bergmanis: Latvijas un Kanādas attiecībās iestājies jauns posms

Abu valstu aizsardzības ministri pārrunāja reģionālās drošības aktualitātes, kā arī Kanādas vadītās daudznacionālās NATO spēku kaujas grupas izveidi un izvietošanu Latvijā.

R. Bergmanis un H. Sadžans piedalījās starptautiskajā drošības un ārpolitikas forumā “Rīgas konference 2016”, kuras laikā notika arī abu aizsardzības ministru kopīgā preses konference.

“Kanādas aizsardzības ministra vizīte Latvijā vēlreiz apliecina, ka ir uzsākta NATO Varšavas samitā pieņemto lēmumu ieviešana,” preses konferencē sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis. “Tas ir arī apliecinājums Latvijas un Kanādas ciešajām divpusējām attiecībām, demonstrējot Kanādas vēlmi iesaistīties reģionālās drošības stiprināšanā.”

Bergmanis norādīja, ka šodien, kopā ar H. Sadžanu apmeklējot Ādažu bāzi, tika pārrunāts līdz šim paveiktais un nākamie soļi Kanādas vadītās daudznacionālās NATO spēku kaujas grupas izvietošanā Latvijā, lai tā varētu pilnvērtīgi pildīt tai paredzētos uzdevumus.

“Šobrīd visas iesaistītās puses aktīvi strādā pie tā, lai atrisinātu visus neskaidros jautājumus un nodrošinātu to, lai Kanādas spēki Latvijā nākamgad ierastos pēc iespējas ātrāk,” uzsvēra R. Bergmanis. “Mēs esam vienisprātis, ka šobrīd nav tādu jautājumu, kurus nevarētu atrisināt.”

“Vēlos izmantot izdevību un vēlreiz pateikties Kanādas valdībai un personīgi ministram Sadžanam par lēmumu kļūt par daudznacionālās NATO spēku kaujas grupas ietvarnāciju un jo īpaši par izvēli par labu Latvijai. Vienlaikus vēlos pateikties arī mūsu pašu karavīriem un nozares ekspertiem, kas ikdienā strādā pie uzņemošās valsts atbalsta nodrošināšanas un nākotnē pildīs uzdevumus kopā ar Kanādas un citu valstu bruņotajiem spēkiem,” sacīja aizsardzības ministrs.

Dalies ar šo ziņu