Ar ASV finansiālo atbalstu veiks remontdarbus Ādažu un Aviācijas bāzē

NBS
BNS
NBS infrastruktūra
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Divi Latvijas būvniecības uzņēmumi - "Arčers" un "Merks" - saņēmuši astoņu miljonu eiro finansējumu no NATO Atbalsta un iepirkumu aģentūras, lai veiktu ēku remontdarbus Ādažu bāzē un Aviācijas bāzē Lielvārdē, pavēstīja ASV vēstniecības Rīgā Preses un kultūras nodaļā.

ASV finansētās Eiropas iedrošināšanas iniciatīvas ietvaros veiks remontdarbus Ādažu bāzē un aviācijas bāzē Lielvārdē

Abi ASV finansētie projekti Eiropas iedrošināšanas iniciatīvas ietvaros ir pirmie Baltijas valstīs un ir daļa no centieniem stiprināt ASV apņemšanos atbalstīt savu sabiedroto spējas drošību un teritoriālo integritāti Baltijas reģionā.

Ādažu bāzes projekta izmaksas ir aptuveni septiņi miljoni eiro, kur būvdarbu laikā tiks uzlaboti šaušanas poligoni un nodarbību teritorija, kā arī tiks veikti remontdarbi noliktavu un apkopes ēkās.

Savukārt aviācijas bāzes Lielvārdē projekta izmaksas ir miljons eiro, kur tiks būvētas noliktavas telpas, renovētas dzīvojamās telpas un uzlaboti piebraucamie ceļi.

Abu projektu realizācija notikusi ASV Bruņoto spēku virspavēlniecībai Eiropā, ASV Armijai Eiropā, ASV Gaisa spēkiem Eiropā un ASV vēstniecībai Latvijā sadarbojoties ar Latvijas Aizsardzības ministriju un bruņotajiem spēkiem.

Būvniecības darbus plānots pabeigt 2017. gada vasarā.

Eiropas iedrošināšanas iniciatīvas (EII) finansējums palīdz uzlabot NATO spēku spējas, gatavību un reaģēšanu, galvenokārt finansējot rotācijas spēku klātbūtni alianses austrumu peirobežā, kā arī uzlabojot vietas, kur notiek karavīru sauszemes un gaisa apmācības.

2015. gadā ASV Kongress īpaši atvēlēja 175 miljonus ASV dolāru Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Ukrainas, Rumānijas, Bulgārijas, Itālijas un Apvienotās Karalistes valdību atbalstam. EII iekļauti 985 miljoni ASV dolāru kā daļa no 2015.gada Konsolidēto un turpmāk piešķiramo līdzekļu akta, ko 2014.gada 9.decembrī parakstīja ASV prezidents Baraks Obama.

Dalies ar šo ziņu