Latvijas augstskolās diskutēs par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā

Izglītība
Sargs.lv
diskusija  ar jauniešiem
Foto: Foto: Normunds Mežiņš/Aizsardzības ministrija

Turpinot diskusijas par Valsts aizsardzības koncepcijas (VAK) izstrādi, nākamo divu nedēļu laikā notiks vairākas diskusijas Latvijas augstskolās, kuru mērķis ir pārrunāt jauniešu iespējas un motivāciju iesaistīties valsts aizsardzības nodrošināšanā.

Latvijas augstskolās diskutēs par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā

Diskusijas rīko Aizsardzības ministrija sadarbībā ar Latvijas Transatlantisko organizāciju un Debašu centru, tās ir atvērtas visiem interesentiem un medijiem.

Pirmā diskusija notiks 16. aprīlī Rēzeknes Augstskolā, kurā piedalīsies aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis. Savukārt 22. aprīlī diskusijas norisināsies Latvijas Lauksaimniecības universitātē Jelgavā, Vidzemes Augstskolā Valmierā un Latvijas Universitātē Rīgā, bet 23. aprīlī Liepājas Universitātē. Visās diskusijās piedalīsies aizsardzības nozares amatpersonas, kā arī Jaunsardzes instruktori un Zemessardzes pārstāvji.

Diskusijas sniegs ieskatu par jauniešu motivāciju iesaistīties valsts aizsardzībā, par faktoriem, kas mudina vai, gluži pretēji, attur iesaistīties valsts aizsardzībā, kā arī apzinās jauniešu vērtējumu, vai ir nepieciešamas perspektīvā kādas izmaiņas, lai jaunieši aktīvāk iesaistītos Jaunsardzē, Zemessardzē un NBS.

Jau ziņots, ka Aizsardzības ministrija ir uzsākusi darbu pie jaunās VAK izstrādes un organizē vairākas publiskās diskusijas, kuru mērķis ir koncepcijā ietvert sabiedrības viedokli par valsts aizsardzības jautājumiem un vienlaikus sniegt sabiedrībai plašāku ieskatu valsts aizsardzības jautājumos. Diskusiju laikā izteiktās idejas un priekšlikumi tiks izmantoti jaunās VAK redakcijas veidošanai, lai veicinātu tās izstrādes kvalitāti.

Saskaņā ar Nacionālās drošības likumu katra sasaukuma Saeima līdz sava otrā darbības gada 1. oktobrim apstiprina jaunu VAK, tādēļ paredzēts, ka jaunā VAK tiks izstrādāta līdz šā gada rudenim.

Dalies ar šo ziņu