Nākamgad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 340 karavīrus

NBS
Sargs.lv
karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Nākamgad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 340 karavīrus, 85 no viņiem - studijām Nacionālās aizsardzības akadēmijā, lai kļūtu par savas valsts armijas virsniekiem.

Nākamgad bruņotie spēki profesionālajā dienestā pieņems 340 karavīrus

135 karavīrus nākamgad uzņems dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē, 35 – Speciālo uzdevumu vienībā, 35 – Štāba bataljonā un 10 karavīrus – Jūras spēku flotiles vienībās.

Nākamgad plānots rekrutēt arī 10 instruktorus speciālistus, kā arī 30 karavīrus speciālistus dienestam specializētajās vienībās.

Savukārt Nacionālā aizsardzības akadēmija 2015./2016.studiju gadā vairākās studiju programmās uzņems  85 kadetus.

Ar studiju iespējām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā ikviens interesents pavisam drīz varēs iepazīties starptautiskajā izglītības izstādē „Skola”, ka arī pavasarī, kad akadēmija rīkos atvērto durvju dienu.

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija ir vienīgā Latvijas augstākā militārā mācību iestāde, kuras uzdevums ir sagatavot profesionāli izglītotu komandējošo un militāro speciālistu sastāvu Latvijas valsts aizsardzības nozarei.

Studijas ir bez maksas, studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē, kadetiem maksā karavīra algu, uzturdevas kompensāciju, dzīvokļa īres kompensāciju, nodrošina karavīra sociālās garantijas, izmitināšanu dienesta viesnīcā, iespēju izmantot Sporta kluba kompleksu. Pēc akadēmijas absolvēšanas ir garantēta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Tikmēr ikviens pilsonis vecumā no 18 līdz 39 gadiem jau var pieteikties dienestam bruņoto spēku vienībās.

Pirmais karavīru pamata apmācības kurss Kājnieku skolā Alūksnē sāksies jau 15.janvārī, un tajā pirmās militārās iemaņas apgūs 40 pretendenti dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē un Štāba bataljonā, kā arī 10 instruktori un karavīri  speciālisti.

Nākamais kurss sāksies 11.februārī priekš 45 pretendentiem dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē, Štāba bataljonā un Speciālo uzdevumu vienībā, kā arī pieciem karavīriem speciālistiem. Šāds līdzīgs kurss sāksies arī 12.augustā.

Savukārt kursā, kurš sāksies 11.martā, tiek plānots sagatavot 40 karavīrus dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē un Jūras spēku flotiles vienībās, kā arī 10 karavīrus specializētajām vienībām.

Kursā, kas sāksies 30.septembrī, vēl bez 30 pretendentiem dienestam Sauszemes spēku kājnieku brigādē un Štāba bataljonā, pamata militārās iemaņas varēs apgūt arī 10 pretendenti dienestam Speciālo uzdevumu vienībā, kā arī pieci karavīri speciālisti.

Divi paralēli kursi priekš 85 pretendentiem uz studijām aizsardzības akadēmijā sāksies 9.septembrī.

Rekrutētāji atgādina, ka, plānojot kandidēt uz kādu no apmācības kursiem, jārēķinās, ka viņiem būs nepieciešamas vismaz divas nedēļas, lai pārliecinātos par pretendenta atbilstu vispārējām un individuālajām  prasībām, kādas tiek izvirzītas profesionālā dienesta karavīram. Tāpēc rekrutētāji aicina pieteikšanos dienestā neatlikt līdz pēdējam brīdim.

Bruņotie spēki piedāvā sociāli respektablu profesiju, bez maksas nodrošinot visu nepieciešamo izglītību karjeras uzsākšanai un turpināšanai. Dienesta laikā karavīram tiek nodrošināta medicīniskā aprūpe, kā arī pilns militāro sociālo garantiju komplekts, kas ietver dažāda veida pabalstus un kompensācijas, kā arī atalgojumu, kas mēnesī, sākot jau ar pirmo dienesta dienu, ir apmēram 570 eiro pēc nodokļu nomaksas.

Papildu informāciju par profesionālo militāro dienestu var iegūt Nacionālo bruņoto spēku un Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra interneta vietnes www.mil.lv un www.rjc.gov.lv sadaļā „Rekrutēšana”, bet par studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā – vietnēwww.naa.mil.lv.

Dalies ar šo ziņu