Visiem 300 Ukrainas bērniem saziedotas Ziemassvētku dāvanas

Sabiedrība
Sargs.lv
dāvinājums Ukrainai
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Noslēgusies Latvijas Aizsardzības ministrijas un LATO  rīkotā Ziemassvētku dāvanu vākšanas akcija, kurā jau visiem 300 Ukrainas karavīru bērniem saziedotas dāvanas. Akcijas organizētāji saka lielu paldies visiem, kas iesaistījās un šo akciju atbalstīja.

Visiem 300 Ukrainas bērniem saziedotas Ziemassvētku dāvanas

Ar bruņoto spēku palīdzību veiksmīgi noritējuši arī dāvanu saiņošanas darbi, dāvanām pievienotas apsveikuma kartītes.

„Atsaucība gan no aizsardzības nozarē strādājošajiem, gan no sabiedrības ir ļoti liela,” stāsta Inga Dambe, akcijas organizatore. „Novembra sākumā, kad akciju uzsākām, tā nešķita, un mēs pat bažījāmies, vai visiem bērniem varēsim sagādāt dāvanas, bet pēdējo divu nedēļu laikā ir iesaistījušies ļoti daudzi, kas vēlas būt Ziemassvētku vecīši Ukrainas karavīru bērniem, un varam teikt, ka visiem bērniem dāvanas jau ir sagādātas.”

Akcija no aizsardzības nozares pasākuma pamazām pārvērtusies par pasākumu, kurā iesaistījusies visa sabiedrība – gan individuāli cilvēki, gan lieli un mazi uzņēmēji. Saziedotas ne tikai dāvanas, bet arī pašadīti cimdi un zeķes, kas noderēs aukstajos ziemas mēnešos.

„Decembra pirmajā nedēļā aktivitāte bija īpaši liela, cilvēkiem ir vēlme palīdzēt, rodas Ziemassvētku noskaņa,” stāsta LATO ģenerālsekretāre Katrīna Allikas. „Ir divu veidu dāvinātāji – vieni paskatās sarakstā, izlasa vēstules un atnes dāvanu konkrētam bērnam; citi vienkārši nopērk rotaļlietas vai saldumus un atnes mums, lai mēs izvēlamies, kam šo dāvaniņu sūtīt, jo daudzi bērni nemaz nav konkrēti uzrakstījuši, kas tieši viņus iepriecinātu Ziemassvētkos.”

Arī uzņēmēji ir atbalstījuši šo akciju – gan ziedojot rotaļlietas, gan saldumus. Ir uzņēmēji, kas padomājuši arī par praktiskākām vajadzībām un ziedojuši, piemēram, eļļas radiatorus, jo ziema šogad Ukrainā solās būt barga.

„Ja skatās, kas notiek Ukrainā, katrs noteikti domā, kā palīdzēt , tāpēc mēs bijām ļoti priecīgi, kad uzzinājām par Aizsardzības ministrijas un LATO organizēto akciju Ukrainas bērniem,”  uzsver SIA „Troja” direktors Jānis Biķis. Viņa uzņēmums 20 pašiem mazākajiem Ukrainas karavīru bērniem Mikolajevā dāvina šūpuļzirdziņus „Pūkainis”. „Tā kā mēs esam bērnu rotaļlietu ražotāji, mēs domājām – kam gan citam lai mēs palīdzam kā cilvēkiem, kam to šobrīd visvairāk vajag.”

Arī naudas izteiksmē saziedots ap 1800 eiro, par kuriem jau nopirktas konfektes un dāvanas.

Krava ar dāvanām uz Ukrainu dosies 12. decembrī, lai nonāktu pie bērniem līdz Ziemassvētkiem.

No Nacionālās aizsardzības akadēmijas ar bruņoto spēku karavīru atbalstu kastēs sasaiņotās dāvanas tika nogādātas uz Vagonu ielu, no kurienes ar kravas automašīnu tiks transportētas uz Mikolajevu.

Akcija sākās oktobra beigās, lai vāktu Ziemassvētku dāvanas Ukrainas karavīru bērniem, kuri konflikta dēļ bija spiesti pamest Krimu.

Šā gada martā Krievijas okupācijas dēļ Ukrainas bruņoto spēku karavīri un viņu ģimenes bija spiestas pamest savas dzīvesvietas Krimā un pārcelties uz vairāk nekā 300 kilometrus attālo Mikolajevas apgabalu. Vairāk nekā 200 bērnu šogad sagaidīs Jauno gadu jaunās mājās, jo no pirmajām mājām viņus izdzinis konflikts, kas kopš pavasara plosās Ukrainā.

Pirmajā akcijā, kas noslēdzās šā gada augustā, uz Ukrainu aizceļoja divarpus tonnas burtnīcu un krāsu, penāļu un somu, galda spēļu un citu skolai noderīgu preču, kuras Ukrainas karavīru bērniem bija sagādājuši aizsardzības nozares un bruņoto spēku pārstāvji, kā arī LATO uzrunātās sadarbības organizācijas un individuālie ziedotāji.

Dalies ar šo ziņu