„Virsaiša” komanda sarīko pārsteiguma ballīti kuģa krustmātei

NBS
Sargs.lv
Jūras spēki
Foto: Foto: Jūras spēki

Vēl pavisam nesen, janvārī, Jūras spēku flotiles Mīnu kuģu eskadras štāba un apgādes kuģis A-53 „Virsaitis” kopā ar savu kuģa krustmāti Vitu Jermoloviču Liepājā atzīmēja savu 11. gadadienu.

„Virsaiša” komanda sarīko pārsteiguma ballīti kuģa krustmātei

Bet vakar kuģa komanda sagādāja pārsteigumu kuģa krustmātei, ierodoties viņas darbavietā Rīgas Tūrisma un attīstības birojā „Live Riga”, lai sveiktu viņu dzimšanas dienā.

Vita Jermoloviča ir viena no pirmajām kuģa krustmātēm, kas krustmāšu saimē tika uzņemta 2003. gadā, Jūras spēku flotilei saņemot kuģi „Virsaitis”. Tas tika pārņemts no Norvēģijas Jūras spēkiem, kur tas savus uzdevumus pildīja kā mīnu licējs. Būvēts Norvēģijā, Bergenā, 1978. gadā. Latvijā „Virsaitis” pilda štāba un apgādes kuģa funkcijas.

2013. gadā kuģim „Virsaitis” notika komandieru maiņa - komandleitnants Edgars Miemis pēc sekmīgas kuģa operacionālās pārbaudes Beļģijā nodeva to tālākai komandēšanai komandleitnantam Gvido Ļaudupam.

Šogad „Virsaitis” savus uzdevumus pildījis, piedaloties mīnu meklēšanas operācijā „Open Spirit”, mācībās „Namejs” un jūras piesārņojuma novēršanas mācībās „Balex Delta”.

Otrajā pusgadā kuģa komanda turpinās pildīt sev uzdotos uzdevumus un uzsāks gatavošanos, lai 2015. gadā piedalītos Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (BALTRON) projektā, nodrošinot Baltijas valstu pretmīnu darbības eskadras štāba kuģa funkcijas.

Dalies ar šo ziņu