Bruņotie spēki atbalsta neatliekamās un katastrofu medicīnas mācības "Dzīvības cena 2013"

NBS
Sargs.lv
mācības
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

16. septembrī sākās nacionālās neatliekamās medicīniskās palīdzības un katastrofu medicīnas mācības "Dzīvības cena 2013", kurās piedalās arī Gaisa spēku aviācijas bāzes personālsastāvs.

Bruņotie spēki atbalsta neatliekamās un katastrofu medicīnas mācības "Dzīvības cena 2013"

Šāda apmēra mācības, kas ilgs līdz 18. septembrim, Latvijā notiek pirmoreiz, un to laikā tika izspēlēta realitātei pietuvināta katastrofa. 


Pirmajā dienā mācības notika Rīgas ostas teritorijā – Kundziņsalā, kur dienas otrajā pusē ieradās arī aviācijas bāzes meklēšanas un glābšanas operācijām aprīkotais helikopters "Mi-17", lai sniegtu atbalstu cietušo evakuācijā.

Mācībās tika izspēlēta satiksmes autobusa sadursme ar citu transportu, attēlojot negadījumu, kurā iesaistīts 51 cietušais un ir divi bojāgājušie. Āra apstākļos ar grimētiem statistiem, mulāžām, autobusa vraku, leģendām un īstām ārstniecības personām tika izspēlētas gan plānotas, gan neplānotas medicīniskas situācijas negadījumā ar daudz cietušajiem.

Mācībās iesaistījās 20 ātrās palīdzības brigādes, piecas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta autocisternas, Valsts un pašvaldības policija, kā arī Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca.

Jāteic, ka katastrofu medicīnas speciālistu un bruņoto spēku sadarbība notiek ne tikai mācībās, bet arī reālās situācijās. Pavisam nesen, 15. septembrī, ar bruņoto spēku helikopteru no Roņu salas slimnīcā Rīgā tika nogādāts kāds negadījumā cietis Latvijas iedzīvotājs.

Dalies ar šo ziņu