Dibinās Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju

Latvijā
Sargs.lv

Dibinās Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju

7.martā Rīgā dibinās Latvijas Drošības un aizsardzības industriju federāciju, aģentūru LETA informēja federācijas dibinātāji.

Dibināšanas sapulci ar uzrunu atklās aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Federācijas dibinātāju vidū būs dažādu nozaru un lieluma uzņēmumi - "Komerccentrs Dati Grupa", "Lattelecom", "Latvijas Dzelzceļš", "Felix Holding", "DDupleks", "Grandeg", "Baltic Id", "Tilde", "HSM Frēzēšanas darbnīca", tāpat ir ieinteresēta Latvijas Universitāte, uzņēmumi un nozaru asociācijas.

Federācijas dibināšanas iniciatore un uzņēmuma ''Baltic Id'' valdes priekšsēdētāja Elīna Egle norāda, ka uzņēmumi un izglītības-pētniecības iestādes līdz šim nav apvienojušās savu interešu pārstāvniecībā un biznesa kontaktu veidošanai ne Latvijā, ne darbam starptautiskā arēnā.

"Diskusiju rezultātā esam nonākuši pie secinājuma, ka uzņēmumiem un vadošajām izglītības-pētniecības iestādēm ir svarīgi apvienoties biedrībā, lai sasniegtu Latvijas tautsaimniecības industriālās politikas mērķus, paaugstinātu eksportspēju un augstas pievienotās vērtības radīšanu ar aizsardzības un drošības sektoram pieejamo resursu starpniecību. Latvijas industrijai jāpalielina piegādāto produktu un pakalpojumu apjoms drošības un aizsardzības vajadzībām Latvijā, ES, NATO, kā arī ANO. Federācija nodrošinās pieredzes un kontaktu apmaiņu starp Latvijas, ES un starptautiskiem uzņēmumiem, starptautiskām organizācijām," uzsver Egle.

Federācijas dibinātāji uzskata, ka mērķtiecīga un koordinēta industriju darbība sniegs iespēju attīstīties biznesam un pētniecībai Latvijā, radīt jaunas darba vietas.

Federācijas biedriem tiks nodrošināta savlaicīga informācija par plānotajiem un izsludinātajiem projektiem vai iepirkumiem gan nacionālā, gan starptautiskā līmenī. NATO aģentūras jau ir paudušas vēlmi un gatavību aktīvai sadarbībai ar industriju, īpaši pievēršoties mazo un vidējo uzņēmumu iesaistei iepirkumos.

Federācijas dibinātāji cer, ka nākotnē pieaugs Latvijas uzņēmumu konkurētspēja nacionālos un starptautiskos drošības un aizsardzības iepirkumos. Tas nodrošinās, ka valstī pieejamie finanšu resursi drošības un aizsardzības funkciju nodrošināšanai paliks Latvijā un daļa atgriezīsies atpakaļ valsts budžetā.

7.martā Latvijas Kara muzejā notiks federācijas dibināšanas sapulcei veltīta preses konference.

LETA

Dalies ar šo ziņu