4.maija militārā parāde šogad notiks Kuldīgā

Latvijā
31165A095F444C0CB3D35360450F7B4B.jpg

4.maija militārā parāde šogad notiks Kuldīgā

Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4.maijā, Kuldīgā notiks bruņoto spēku parāde, par to, šodien tiekoties ar Kuldīgas novada domes vadību, vienojās aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Lai dotu iespēju iepazīties ar bruņotajiem spēkiem arī tiem iedzīvotājiem, kuriem nav iespēju apmeklēt tradicionālās valsts svētku parādes Rīgā, pagājušajā gadā Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki (NBS) aizsāka jaunu tradīciju – valsts Neatkarības atjaunošanas dienā kādā no Latvijas novadiem organizēt bruņoto spēku dienu. Pērn šāda parāde notika Rēzeknē, savukārt šogad nolemts iepriecināt Kurzemes reģiona iedzīvotājus, parādi rīkojot Kuldīgā.

„Kurzemei ir bijusi nozīmīga loma Latvijas valsts veidošanā, latviešu karavīri šeit ir izcīnījuši izšķirošas kaujas, lai iegūtu un nosargātu Latvijas brīvību.

Esmu gandarīts par iespēju rīkot Nacionālo bruņoto spēku parādi pašā Kurzemes sirdī, senās Kurzemes hercogistes galvaspilsētā Kuldīgā," norāda aizsardzības ministrs.

"Kurzemes hercogistes vairāk nekā 200 pastāvēšanas gadi ir uzskatāmi par tā laika valstiskuma formu, kas atstājusi pēdas kurzemnieku valstiskuma apziņā arī mūsdienās”, atzīst A.Pabriks.

Kuldīgas novada domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Viktors Gotfridsons un izpilddirektore Ilze Dambīte – Damberga tikšanās laikā pauda gandarījumu par iespēju rīkot militāro parādi Kuldīgā un solīja sniegt atbalstu kvalitatīvai svētku norisei.

 

     

Vizītes laikā Kuldīgā ministrs un NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube apmeklēja arī Zemessardzes 45.nodrošinājuma bataljonu. Šeit viņi iepazinās ar vienības uzdevumiem, tehnisko nodrošinājumu, personālsastāvu, kā arī pārrunāja problēmas, ar kurām zemessargi saskaras ikdienas darbā.

A.Pabriks pauda gandarījumu par pozitīvo sadarbības pieredzi, kas bataljonam ir izveidojusies ar Kuldīgas Tehnoloģiju un tūrisma profesionālo vidusskolu un Skrundas profesionālo vidusskolu.

Dalies ar šo ziņu