NATO atzinīgi novērtē Latvijas bruņoto spēku attīstības plānu un aizsardzības plānošanas procesu

Latvijā
Sargs.lv

NATO atzinīgi novērtē Latvijas bruņoto spēku attīstības plānu un aizsardzības plānošanas procesu

NATO pārstāvji šonedēļ Rīgā ļoti atzinīgi novērtējuši Aizsardzības ministrijas izstrādāto Nacionālo bruņoto spēku attīstības plānu un aizsardzības plānošanas procesu, kurā esot ņemtas vērā nacionālās vajadzības un NATO prasības.

Rīgā šonedēļ notika Latvijas pārstāvju konsultācijas ar NATO, lai pārrunātu un vienotos par jaunajiem NATO spēju attīstības mērķiem, kuri Latvijai jāīsteno, lai garantētu alianses kolektīvās drošības nodrošināšanu.

To laikā tika panākta vienošanās par visiem Latvijas spēju attīstības mērķiem, to termiņiem un izpildes nosacījumiem.

NATO aizsardzības plānošanas eksperti norādīja, ka Latvijas saistību izpilde un nepieciešamo spēju nodrošināšana būs tieši atkarīga no aizsardzībai piešķirtā finansējuma, tādēļ svarīgi, lai tiktu īstenota Valsts aizsardzības koncepcijā noteiktā apņemšanās nodrošināt aizsardzībai 2% no valsts iekšzemes kopprodukta.

Konsultācijās Apvienotajā štābā un Aizsardzības ministrijā piedalījās militārie un civilie eksperti no bruņotajiem spēkiem, Aizsardzības, Ārlietu un Iekšlietu ministrijas, pārrunājot sauszemes, jūras, gaisa, stabilizācijas un atjaunošanas, kā arī spēju atbalsta mērķus.

Jau ziņots, ka pagājušajā gadā apstiprināts Nacionālo bruņoto spēku attīstības plāns 2012.-2024.gadam. Tajā ir ietvertas 72 minimālās nepieciešamās spējas, kuras prioritāri plānots attīstīt laikā līdz 2024.gadam. Saskaņā ar plānu kopumā tuvākajā desmitgadē bruņoto spēku attīstībā plānots ieguldīt 381 miljonu latu.

 

Dalies ar šo ziņu