Uzlabo institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta plānošanā

Latvijā
Sargs.lv

Uzlabo institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta plānošanā

Gatavojoties rudenī plānotajām militārajām mācībām „Baltic Host 2013”, Aizsardzības ministrija 17.janvarī rīkoja semināru, lai veicinātu civilo institūciju iesaisti un sadarbību uzņemošās valsts atbalsta (UVA) sniegšanā.

Semināra gaitā dažādu ministriju un civilo institūciju pārstāvji tika iepazīstināti ar uzņemošās valsts atbalsta koncepcijas projektu, šajā jomā noslēgtajiem sadarbības līgumiem ar Baltijas valstīm, kā arī gaidāmo UVA mācību "Baltic Host 2013" norisi. Tāpat institūciju pārstāvjiem ar praktisku uzdevumu palīdzību bija iespēja pārbaudīt sadarbības iemaņas dažādu ar uzņemošās valsts atbalstu un mobilizācijas jautājumiem saistītu situāciju risināšanā.

Seminārā piedalījās pārstāvji no Aizsardzības, Ārlietu, Ekonomikas, Iekšlietu, Satiksmes, Tieslietu, Veselības ministrijas, kā arī Pārtikas un veterinārā dienesta, Valsts policijas, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, Valsts robežsardzes, Valsts vides dienesta, Valsts ieņēmuma dienesta Muitas pārvaldes, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta, VAS „Civilās aviācijas aģentūra”.

Latvija šogad vadīs uzņemošās valsts atbalsta mācības „Baltic Host 2013”, kuru mērķis ir pilnveidot Baltijas valstu aizsardzības nozares un civilo institūciju sadarbību uzņemošās valsts atbalsta operāciju laikā, proti, uzņemot sabiedrotos spēkus valstīs. Mācības kopš 2009.gada Baltijas valstīs norisinās katru gadu un pēc rotācijas principa tās vada kāda no Baltijas valstīm.

Šogad „Baltic Host 2013” tiks piesaistītas un notiks vienlaicīgi ar NATO Reaģēšanas spēku (NATO Response Force) mācībām „Steadfast Jazz”, kuras būs apmēra ziņā plašākās NATO mācības, kādas ir notikušas kopš 2006.gada. Latvijā atradīsies mācību apvienotais štābs, savukārt taktiskie vingrinājumi tiks veikti vairākās NATO valstīs vienlaicīgi.

Dalies ar šo ziņu