Pabriks: 2013.gadā aizsardzībā svarīgākie darbi būs izglītības kvalitāte, ZS dalība ES Kaujas grupā

Latvijā
Sargs.lv

Pabriks: 2013.gadā aizsardzībā svarīgākie darbi būs izglītības kvalitāte, ZS dalība ES Kaujas grupā un kazarmu celtniecība

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzskata, ka 2013.gadā aizsardzības nozarē svarīgākie paveicamie darbi būs Nacionālās aizsardzības akadēmijas (NAA) programmu kvalitātes celšana, Zemessardzes (ZS) dalības nodrošināšana Eiropas Savienības (ES) Kaujas grupā un kazarmu celtniecība, aģentūru LETA informēja ministra preses padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Inga Saleniece.

Nākamgad plānots veicināt NAA programmu kvalitātes celšanu. Akadēmijas programmu izvērtēšanas un uzlabošanas mērķis ir panākt sabiedroto vidū atzītu virsnieku sagatavošanas institūciju, ko apliecinātu pieaugošs konkurss mācībām NAA un arī pieaugoša sabiedroto valstu vēlēšanās izglītot virsniekus šajā akadēmijā.

Virsnieku izglītības programmām ir jānodrošina plašs redzesloks, bet vienlaicīgi - spēja padziļināti orientēties Latvijas drošībai nozīmīgos jautājumos. Nākamgad plānots sagatavot rīcības plānu šī mērķa sasniegšanai.

Svarīgs uzdevums nākamgad būs nodrošināt ZS dalību Eiropas Savienības Kaujas grupā, norādīja Saleniece.
ES Kaujas grupas ir nozīmīgs ES militārās sadarbības piemērs, kas nodrošina reaģēšanas spējas krīzes situācijās. Latvijas iecere ir nākamā gada otrajā pusē piedalīties Lielbritānijas vadītā ES Kaujas grupas dežūrā, tādējādi attīstot ciešāku sadarbību ar reģiona valstīm un ceļot Zemessardzes profesionalitāti.

Tā būs pirmā reize, kad zemessargi sagatavojas un piedalās ES Kaujas grupas dežūrā. Tam jākalpo par nozīmīgu zemessargu spēju apliecinājumu un attīstības iezīmi.

Nākamgad arī plānots uzsākt kazarmu celtniecības projektu Ādažos. Dienesta vides un kazarmu sakārtošana Ādažos ir infrastruktūras attīstības pirmā prioritāte, tādējādi 2013.gadā plānots uzsākt jaunu tipveida kazarmu celtniecību, lai uzlabotu dienesta apstākļus tur dienošiem karavīriem.

Ādažos izvietotā kājnieku brigāde ir vienība, kura nodrošina visnozīmīgāko personāla līdzdalību starptautiskajās operācijās. Lai veicinātu efektīvu un ekonomisku resursu izlietošanu, plānot celt moduļa tipa ēkas.
LETA

Dalies ar šo ziņu