Aizsardzības ministrija aicina 11.novembrī nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti

Latvijā
5F63B0DB7E2E4A878448BAE9E48EF178.jpg

Aizsardzības ministrija aicina 11.novembrī nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkanu lentīti

Aizsardzības ministrija jau piekto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti, kas norāda uz 1919. gada 11. novembri, kad tika izcīnīta izšķirošā uzvara pār Bermonta karaspēku.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks uzsāks sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akciju Rīgā, Latvijas Kara muzejā kopā ar skolēniem 7.novembrī plkst. 11:15.

No 7. līdz 9.novembrim laikā no plkst. 16:00 līdz 19:00 visi interesenti aicināti piedalīties Lāčplēša dienas ieskaņas pasākumos Kara muzejā, kopā ar karavīriem locīt sarkanbaltsarkanās lentītes, baudīt muzikālos priekšnesumus un iepazīties ar regulāro spēku un Zemessardzes vienību prezentācijām.

7.novembrī par dienestu stāstīs karavīri no Gaisa spēku aviācijas bāzes, 8.novembrī – Sauszemes spēku kājnieku brigādes un Nacionālās aizsardzības akadēmijas pārstāvji, savukārt 9.novembrī – Jūras spēku Flotiles pārstāvji. Pasākumos uzstāsies vijolnieku ansamblis „Kantilēna”, Skaistkalnes jaunsargu orķestris un koris „Tēvija”. Visiem klātesošajiem būs unikāla iespēja nofotografēties uz 6x12 metru lielā Latvijas karoga fona, kuru katru gadu ir redzams lidojam aiz helikopteriem 18.novembra parādē.

10.novembrī sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas pasākums Latvijas Kara muzejā notiks no plkst. 12:00 līdz 15:00 kopā ar zemessargiem un jaunsargiem, tajā uzstāsies Dobeles zemessargi un Tihovsku dziedošā ģimene.

Pateicoties iedzīvotāju atsaucībai, sarkanbaltsarkanās lentītes šogad tiks locītas arī reģionos – Alūksnē, Cēsīs, Daugavpilī, Jelgavā, Jēkabpilī, Liepājā, Rēzeknē, Skrundā, Valmierā un Ventspilī, Viesītē.

Ministrija aicina arī uzņēmējus atbalstīt šo pasākumu, lai 11.novembrī pēc iespējas vairāk Latvijas iedzīvotāju būtu iespēja nēsāt pie apģērba sarkanbaltsarkano lentīti, godinot tos Latvijas karavīrus, kas atdeva savas dzīvības par brīvu Latviju.

Pateicamies patriotiskajiem uzņēmējiem, kas jau atbalsta lentīšu locīšanas pasākumus Rīgā - tie ir "Karaliskie kārumi", "Liepkalni", "Dr. Tereško tējas ražotne" un "Rūķīšu tēja".

Informācijai

Latvijas armijas deviņdesmitās gadadienai veltītā logotipa centrālais elements ir stilizēts skaitlis 11 valsts karoga krāsās. Tas atgādina par 1919. gada 11. novembra uzvaru un līdzinās starptautiski atzītajam „victory” jeb uzvaras simbolam.

Aizsardzības ministrija un Nacionālie bruņotie spēki logotipu izveidoja, attīstot Latvijas Neatkarīgās televīzijas 2007. gadā aizsākto tradīciju – aicinājumu Lāčplēša dienā pie apģērba nēsāt sarkanbaltsarkanu lentīti stilizēta simbola formā, kas norāda uz 11. novembri kā visu Latvijas karavīru godināšanas dienu.

 

Dalies ar šo ziņu