Latvija sadarbībā ar Vāciju veic novērošanas lidojumu pār Krieviju un Baltkrieviju

Latvijā
Sargs.lv

Latvija sadarbībā ar Vāciju veic novērošanas lidojumu pār Krieviju un Baltkrieviju

Šodien, 11.septembrī, Latvijas un Vācijas bruņoto spēku pārstāvji saskaņā ar Atvērto debesu līgumu uzsāka novērošanas lidojumu pār Krievijas un Baltkrievijas teritoriju, kura laikā veiks vairāku militāro objektu fotografēšanu.

Lidojums virs Krievijas un Baltkrievijas teritorijas tiek veikts ar Zviedrijas bruņoto spēku lidmašīnu SAAB-340. Novērošanas lidojumā piedalās pieci Latvijas un deviņi Vācijas bruņoto spēku pārstāvji, kas Krievijā ieradās jau dienu iepriekš, lai veiktu lidojuma maršruta saskaņošanu. Saskaņā ar pieņemtajām procedūrām, lidojumā piedalās arī vairākas Krievijas un Baltkrievijas militārpersonas.

Plānots, ka Latvijas pārstāvji Rīgā atgriezīsies piektdien, 14. septembrī.

Paralēli tam, no 10. līdz 12. septembrim Latvijā uzturas Krievijas un Baltkrievijas militārpersonas, kas veic ikgadējo novērošanas lidojumu pār Latvijas teritoriju. Lai nodrošinātu lidojuma saskaņotu norisi, tajā piedalās arī vairāki Nacionālo bruņoto spēku virsnieki.

Atvērto debesu līgums tika parakstīts 1992. gadā Helsinkos, Somijā, taču spēkā stājās tikai desmit gadus vēlāk. Šobrīd līgumam pievienojušās 34 dalībvalstis un tā ietvaros katru gadu tiek veikti vairāki desmiti novērošanas lidojumu, kuru laikā tiek fotografēta militārā infrastruktūra. Līguma mērķis ir veicināt informācijas apmaiņu, lai palielinātu uzticību un nepieļautu jaunas bruņošanās sacensības veidošanos.

 

Dalies ar šo ziņu