Ģenerālis Bartelss piedalās apbalvošanas ceremonijā Ādažu bāzē

Latvijā
Sargs.lv

Ģenerālis Bartelss piedalās apbalvošanas ceremonijā Ādažu bāzē

28.jūnijā divu dienu darba vizītē Latvijā ieradās NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs ģenerālis Knuds Bartelss.

Vizīti Latvijā NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs sāka Ādažu bāzē, kur piedalījās iepriekšējā Latvijas un vairāku Norvēģijas kontingenta Afganistānā karavīru apbalvošanas ceremonijā.

NBS komandieris, ģenerālmajors Raimonds Graube apsveica karavīrus ar atgriešanos no starptautisko operāciju rajona, pateicās par lieliski paveikto dienestu un uzsvēra, ka Latvijai lielākais prieks ir tas, ka visi mūsējie ir atgriezušies sveiki un veseli.

NATO Militārās komitejas priekšsēdētājs arī uzteica karavīrus par ieguldījumu starptautiskās drošības stiprināšanā, apliecinot, ka ieguldījums, ko Latvija kopā ar citām valstīm sniedz Afganistānā, palīdzēs nodrošināt mieru un stabilitāti šajā zemē.

Meimanas Provinču atjaunošanas komandas komandieris Norvēģijas pulkvedis Torgers Gillebo, kura padotībā dien Latvijas karavīri, bija ieradies, lai izteiktu savu atzinību mūsu karavīru profesionalitātei un lieliskajam dienestam Afganistānā.

Pēc ceremonijas ģenerālis K.Bartelss kopā ar ģenerālmajoru R.Graubi  apmeklēja Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas skolu, kur iepazinās gan ar mācību telpām un jaunāko aprīkojumu, gan aplūkoja vēsturisko izstādi, kur redzami eksponāti sākot no I Pasaules kara.


 

Dalies ar šo ziņu