Mācībās 500 rezerves karavīriem izsūta apziņošanas vēstules

Latvijā
Sargs.lv

Mācībās 500 rezerves karavīriem izsūta apziņošanas vēstules

Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Atlases un rezerves personāla uzskaites centrs 500 rezerves karavīriem dažādos Latvijas reģionos ir nosūtījis apziņošanas vēstules, kurās saņēmējus triju darba dienu laikā lūdz apstiprināt to saņemšanu.

To var apstiprināt, piezvanot vai nosūtot īsziņu uz kādu no norādītajiem tālruņa numuriem, kā arī rakstot uz elektroniskā pasta adresi. Ja rezerves karavīrs ir devies komandējumā, ceļojumā vai atrodas ārstniecības iestādē un vēstuli saņem viņa tuvinieki, uzskaites centrs aicina viņus paziņot, ka noteiktu iemeslu dēļ rezerves karavīrs pats nevar apstiprināt tās saņemšanu.

Patlaban jau vairāk nekā 130 rezerves karavīru, tostarp arī ārzemēs dzīvojošo, ir apstiprinājuši apziņošanas vēstules saņemšanu.

Jāuzsver, ka vēstules ir nosūtītas tikai rezerves karavīriem, kuri deklarējuši dzīvesvietu Latvijā, un viņiem pēc tās saņemšanas personīgi nav jāierodas ne Atlases un rezerves personāla uzskaites centrā, ne kādā citā bruņoto spēku vienībā. Apziņošanas vēstules netika nosūtītās ārzemēs dzīvojošajiem rezerves karavīriem, kā arī rezervistiem.

Apziņošanas vēstules rezerves karavīriem ir nosūtītas, lai praktiski pārbaudītu rezerves personāla reģistrācijas un uzskaites sistēmas darbību, kā arī to, cik liela būs rezerves karavīru atsaucība un cik precīzi ir viņu norādītie dati par dzīves vietu un atrašanos valstī. Šādas rezerves personāla reģistrācijas un uzskaites sistēmas darbības pārbaudes mācības notiek pirmo reizi.

Ņemot vērā, ka šīs ir mācības, nekādas soda sankcijas pret rezerves karavīriem, kuri neapstiprinās apziņošanas vēstules saņemšanu vai dažādu iemeslu dēļ to izdarīs pēc norādītā laika, netiks piemērotas.

Uzskaites centrs lūdz pilsoņus, kuri atrodas NBS rezerves uzskaitē, informēt par izbraukšanu no Latvijas uz laiku, kas ilgāks par sešiem mēnešiem, kā arī par savas dzīvesvietas maiņu. Ja pilsonis ir izbraucis uz ārzemēm uz laiku, kas ir ilgāks par sešiem mēnešiem, viņam ir jāpaziņo par izbraukšanu no valsts un savas dzīvesvietas ārzemēs adresi Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Militārā dienesta likums nosaka, ka rezerves karavīrs ir Latvijas pilsonis, kas pēc atvaļināšanas no profesionālā dienesta vai līguma par dienestu Zemessardzē izbeigšanas pilda dienestu NBS rezervē.

Dalies ar šo ziņu