Vairāk nekā 2000 jaunsargi šovasar piedalīsies 32 dažādās nometnēs

Jaunsardze
Sargs.lv
jaunsargi

Šovasar plānotas 32 dažāda mēroga jaunsargu nometnes visā Latvijas teritorijā, kurās piedalīsies vairāk nekā 2000 jaunsargu.

Vairāk nekā 2000 jaunsargi šovasar piedalīsies 32 dažādās nometnēs

Nozīmīgākās Rekrutēšanas un Jaunsardzes centra Jaunsardzes departamenta nometnes notiks no 9. līdz 12. jūnijam Kazdangā, Aizputes novadā, un no 11. līdz 14. jūnijam Kalnciemā, Jelgavas novadā, kurā piedalīsies arī Igaunijas jaunieši, šajā pašā laikā notiks nometne arī Saldus novada Kalnos. No 12. līdz 14. jūnijam nometne notiks Litenē, kur jaunsargi iepazīs Nacionālo bruņoto spēku tradīcijas, gūstot lielāku izpratni par Latvijas armijas likteņgaitām.

Lielākā jaunsargu nometne notiks no 16. līdz 20. jūnijam pulkveža O. Kalpaka dzimtas mājas «Liepsalas» teritorijā Ošupes pagastā, Madonas novadā. Nometnē piedalīsies ap 340 jaunieši no Jaunsardzes un no radniecīgām jauniešu organizācijām Igaunijā ― «Noored Kotkad» un «Kodutütred». Nometni apmeklēs arī Kosovas Aizsardzības ministrijas pārstāvji, lai gūtu pieredzi par Jaunsardzi un nometņu organizēšanu.

No 21. līdz 25. jūlijam NBS Speciālo uzdevumu vienība organizēs nometni jaunsargiem, lai ļautu iepazīt dienestu šajā vienībā un kārtot dažādus testus. Pēc skolas beigšanas tie, kuri būs nokārtojuši testus, varēs kļūt piederīgi šai elitārajai vienībai.

Jūnija sākumā jau norisinājušās divas ļoti nozīmīgas nometnes. No 2. līdz 6. jūnijam notika Nacionālo bruņoto spēku organizētā «Atvērto durvju diena» Latvijas Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kuras laikā jaunsargiem bija iespēja iepazīties ar NBS regulārajiem spēku veidiem. Savukārt Ogres novadā, Plaužu ezera krastā šajā laikā notika jaunsargu vasaras nometne, kurā piedalījās 300 jaunsargi.

Vasarā jaunsargu nometnes tiks organizētas arī sadarbībā ar Latvijas vispārizglītojošajām skolām un nevalstiskajām organizācijām, tāpat ir plānotas starptautiskās sadarbības nometnes un sporta sacensības Igaunijā, Lietuvā, Francijā, Lielbritānijā un Zviedrijā.

Vasaras nometnēs piedalīsies 1. un 2. mācību līmeņa paši aktīvākie un sekmīgākie jaunsargi. Viņi nostiprinās mācību gada laikā iegūtās teorētiskās un praktiskās zināšanas, uzlabos fizisko sagatavotību un ar savām aktivitātēm veicinās sadraudzību starp jaunsargu vienībām.

Nometņu mērķis ir attīstīt bērnu un jauniešu spējas un talantus, pilnveidot zināšanas un prasmes, kas nepieciešamas dzīvē, darbā un nestandarta situācijās, veicināt biedriskumu un drošsirdību, patriotismu un pilsonisko integrāciju, lai kļūtu par atbildīgiem un aktīviem Latvijas pilsoņiem.

Nometņu dienas kārtībā iekļauti dažādi uzdevumi un komandu spēles, piemēram, orientēšanās sacensības, tūrisma šķēršļu josla, vasaras biatlons, airēšanas sacensības, rallijreids, pārgājieni ar uzdevumiem, peldēšanas stafetes, virves vilkšana, peintbols, «Tautas bumba» un minifutbols.

Jaunsargi nometnēs piedalās bez maksas, nometņu izdevumus sedz Rekrutēšanas un Jaunsardzes centrs. Visas jaunsargu nometnes notiek valsts valodā.

Dalies ar šo ziņu