Pabriks ar jaunsargiem spēlē Latvijā radīto stratēģisko galda spēli „Goldingen”

Jaunsardze
572BD0A60C7E4165B1D8A7CF9AD3021D.jpg

Pabriks ar jaunsargiem spēlē Latvijā radīto stratēģisko galda spēli „Goldingen”

9.janvārī Aizsardzības ministrijā Latvijā radītās galda spēles „Goldingen” autors Jānis Gruzinskis pasniedza spēļu komplektus jaunsargiem. Spēli kopā ar jaunsargiem pirmo reizi spēlēja aizsardzības ministrs Artis Pabriks.

Pasākumā piedalījās Jaunsardzes vadība, triju Jaunsardzes novadu vadītāji un jaunsargu pārstāvji.

 „Jaunsardze ir viena no aizsardzības jomas prioritātēm, un esmu gandarīts, ka arī sabiedrība ir sapratusi šīs kustības nozīmību un sniedz atbalstu,” sacīja aizsardzības ministrs. Viņš novēlēja jaunsargiem ne vien būt fiziski aktīviem un piedalīties nometnēs un pārgājienos, bet arī sanākt kopā un uzspēlēt stratēģiskās galda spēles.

 

„Spēles mērķis ir aicināt cilvēkus sanākt kopā, būt aktīviem un komunikabliem – īpaši nozīmīgi tas ir laikā, kad bērni un jaunieši arvien vairāk laika pavada virtuālajā vidē. Šī ir spēle, ko var spēlēt visa ģimene, dažādu vecumu cilvēki, jo tajā var gan plānot un sacensties, gan sadarboties, gan strīdēties, jo dažkārt tikai strīdos dzimst patiesība,” uzsver spēles autors.

 

Jaunsargi aktīvi parāda cieņu savai valstij un ir Latvijas patrioti, tāpēc vēlos dāvināt jaunsargiem trīs spēļu „Goldingen” komplektus – katram novadam vienu.

 

„Goldingen” ir senais Kuldīgas nosaukums, un šī spēle izgudrota, zīmēta, testēta un ražota Latvijā.

Tā ir stratēģijas galda spēle par meistardarbu būvniecību un hercoga titula izcīnīšanu Goldingen Karalistē. Spēle paredzēta 3 līdz 6 spēlētājiem no 12 gadu vecuma, kuru var izbaudīt 90 līdz 150 minūtes.

 

Spēles darbība norisinās no 16. gadsimta vidus līdz 17. gadsimtam Goldingen Karalistē, kas ir jauno laiku sākums Eiropā. Spēles gaitā spēlētāji iejūtas plaukstošas pilsētas saimnieka lomā, kuru viņi attīsta par bagātu un ietekmīgu hercogisti, sacenšas jaunu tirdzniecības ceļu atklāšanā, tiek ierauti viltīgās galma intrigās un ņem līdzdalību politiskajos balsojumos par karalistes attīstību. "Goldingen" ir jautra ģimenes un kompāniju galda spēle. Šo spēli novērtēs un iemīlēs cilvēki, kuriem patīk tikties, sarunāties, kopīgas nodarbes un tradīciju veidošana.

 

Dalies ar šo ziņu