Spānijas Sauszemes spēku komandieris vizītē Latvijā

NBS
Sargs.lv
Spānija
Foto: Aizsardzības ministrija

Darba vizītē Latviju apmeklējis Spānijas Sauszemes spēku komandieris ģenerālis Francisko Ksavjērs Varela Salas (Francisco Javier Varela Salas), lai ar Nacionālo bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu pārrunātu ar NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupu saistītus jautājumus.

Spānijas Sauszemes spēku komandieris vizītē Latvijā

13. februārī Spānijas Sauszemes spēku komandieris Ādažu poligonā vēroja Spānijas kontingenta lauka taktisko vingrinājumu, kura laikā tika veikta šaušana no Spānijas tankiem “Leopard” un kājnieku kaujas mašīnām “Pizzaro”, kā arī karavīri pilnveidoja kaujas spēju savietojamību un sadarbību.

Dalībai NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupā Spānija uz Latviju nosūtījusi vairāk nekā 300 karavīrus no mehanizētās kājnieku rotas, kā arī tankus “Leopard”, kājnieku kaujas mašīnas “Pizarro”, kaujas inženierus un atbalsta elementus.

Jau ziņots, ka 2016. gada NATO samitā Varšavā NATO valstu un valdību vadītāji apstiprināja vienošanos par daudznacionālo bataljona līmeņa kaujas grupu izvietošanu Baltijas valstīs un Polijā. Kaujas grupu izveides un izvietošanas mērķis ir veicināt NATO īstenoto atturēšanu un stiprināt alianses aizsardzību, demonstrējot alianses solidaritāti un apņēmību aizstāvēt aliansi pret jebkāda veida agresijas izpausmēm. Savukārt 2017. gada 19. jūnijā Ādažu bāzē notika svinīgā NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas sagaidīšanas ceremonija.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido vairāk nekā 1000 karavīru no Albānijas, Itālijas, Polijas, Kanādas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Dalies ar šo ziņu