Pirmo reizi uzsāks militāro sporta instruktoru sagatavošanu Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām

Izglītība
Sargs.lv
C13CECC3558D441D9D4DF32B25698EC9.jpg

Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija (LSPA) sadarbībā ar  Nacionālo bruņoto spēku Sporta klubu sāks īstenot jaunu profesionālās pilnveides un mūžizglītības mācību programmu sportā, kurā 20 Nacionālo bruņoto spēku karavīri divu mēnešu laikā pilnveidos zināšanas vispārējā fiziskajā sagatavotībā un paaugstinās profesionālo kvalifikāciju dienesta vajadzībām.

Pirmo reizi uzsāks militāro sporta instruktoru sagatavošanu Nacionālo bruņoto spēku vajadzībām

Saskaņā ar Aizsardzības ministrijas un LSPA 2018. gada augustā noslēgto sadarbības līgumu LSPA mācībspēki NBS karavīriem  nodrošinās teorētisko un praktisko mācību programmu ar ievirzi fitnesā, kā arī sporta treniņu teorijā, sporta pedagoģijā, sporta psiholoģijā, anatomijā, sporta fizioloģijā, sporta medicīnā, kā arī higiēnā un uzturā fiziskā slodzē. LSPA piecu gadu laikā veiks vairākas šāda veida mācības karavīriem.

Mācību programmas atklāšanā dalībniekus uzrunās LSPA rektors Jānis ŽĪDENS un Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas (LNAA) rektors Valts ĀBOLIŅŠ. Programmas atklāšana notiks pirmdien, 8. janvārī, LSPA.

LSPA rektors, profesors Jānis Žīdens, vērtējot uzsākto sadarbību ar NBS,  uzsver: “Akadēmijas mācībspēkiem ir liels gods dalīties ar savu pieredzi un zināšanām, lai stiprinātu Latvijas armiju un pilnveidotu valsts aizsardzību. LSPA mācību programmā iegūtās zināšanas armijas instruktori un virsnieki varēs pielietot, lai kvalitatīvāk vadītu un organizētu vispārējās fiziskās sagatavotības aktivitātes un nodarbības armijā, kā arī sekmētu mūsu valsts aizstāvju fiziskā spēka, izturības un veiklības paaugstināšanu.” 

LSPA mācību programma sporta zinātnes teorētisko un praktisko zināšanu apguvei, 320 stundu apmērā, notiks LSPA telpās no 2018. gada 8. janvāra līdz 2. martam, katru darba dienu, no plkst. 8.30 līdz 18.00.

Mācību programmu nodrošinās LSPA profesori – Agita Ābele, Inese Pontaga, Leonīds Čupriks, asociētie profesori Inta Bula-Biteniece, Zane Pavāre, kā arī docētāji Vineta Antiņa, Germans Jakubovskis un Pārsla Krūmiņa. Praktiskās nodarbības fitnesā vadīs LSPA docente Aleksandra Čuprika un Latvijas Bodibildinga, fitnesa un bodifitnesa federācijas prezidente Kristīne Vederņikova, vingrošanā – LSPA docētāja Diāna Krafte, vieglatlētikā – LSPA docente Sandra Škutāne.

LSPA profesionālās pilnveides izglītības programma “PAMATZINĀŠANAS SPORTA TRENERA „C” KATEGORIJAS SERTIFIKĀTA IEGŪŠANAI” ir licencēta Izglītības kvalitātes valsts dienestā 2017. gada 27. novembrī.

Dalies ar šo ziņu