Ādažos atklātas starptautiskās militārās mācības “Saber Strike 2017”

Militārās mācības
Sargs.lv
Saber Strike
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

3. jūnijā Ādažu bāzē norisinājās militāro mācību „Saber Strike 2017” svinīgā atklāšanas ceremonija, kuru apmeklēja Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš un mācību vadītājs ģenerālmajors Nīls Loidolts.

Ādažos atklātas starptautiskās militārās mācības “Saber Strike 2017”

“Esmu pārliecināts, ka mācības “Saber Strike 2017” notiek īstajā laikā, īstajā vietā. ka sabiedroto spēki ar lielu pašaizliedzību un mūsdienīgu domāšanas veidu, ir gatavi stāties pretī jebkuram apdraudējumam,” uzrunājot mācību dalībniekus, uzsvēra ģenerālmajors L.Kalniņš. Bruņoto spēku komandieris ikvienam mācību dalībniekam novēlēja aktīvi iesaistīties mācībās, uzlabojot ne tikai savas individuālās karavīra iemaņas, bet paaugstināt savu vienību kaujas spējas.

Mācību vadītājs ģenerālmajors Nīls Loidolts pauda gandarījumu par iespēju atklāt militārās mācības Ādažu bāzē - netālu no Baltijas valstīs lielākā poligona, norādot, ka: “īpašs uzsvars šogad mācībās būs uz integrētajām sauszemes, jūras un gaisa operācijām, vienlaikus stiprinot sadarbību ar tām NATO vadītajām kaujas grupām, kas jau izvietotas Baltijas valstīs.” Ģenerālmajors N.Loidolts uzsvēra, ka mācības “Saber Strike 2017” notiek jau septīto reizi un to uzdevums ir pilnveidot sadarbību starp sabiedrotajiem un reģionālajiem partneriem.”

Latvijā mācību aktīvā fāze notiks Ādažu poligonā no 3. līdz 15. jūnijam. No 9. līdz 14. jūnijam mācību norise plānota arī ārpus poligona - Amatas, Mālpils, Ogres, Ropažu, Salaspils un Stopiņu novados, kur bataljona līmeņa vienības, pārvietojoties ar bruņutehniku, veiks mācību uzdevumus ar zemju īpašniekiem saskaņotās teritorijās.

Šogad apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību vadošā valsts ir Latvija. Mācībās Latvijā piedalās vairāk nekā 2000 karavīru no Latvijas, Lietuvas, Itālijas, Norvēģijas, Lielbritānijas, Polijas un Slovākijas, kā arī ASV.

Mācībās tiks uzlabota dalībvalstu sadarbība, gatavības un kaujas spējas, kā arī demonstrēta sabiedroto spēja ātri reaģēt un pārvietot spēkus visā reģionā.

„Saber Strike” ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010.gada.

Dalies ar šo ziņu