AS “Latvijas Finieris” dāvina Zemesardzei medicīnas somas

Uzņēmējdarbība un inovācijas
virsseržante Diāna Selecka
Soma
Foto: Foto: Armīns Janiks/Aizsardzības ministrija

13. martā AS “Latvijas Finieris” Zemessardzei pasniedza uzņēmuma ziedojumu – četras medicīnas somas, kas paredzētas Zemessardzes 17. Pretgaisa aizsardzības bataljonam.

AS “Latvijas Finieris” dāvina Zemesardzei medicīnas somas

Zemessardzes 2. brigādes komandieris pulkvežleitnants Mareks Ozoliņš pateicās uzņēmumam par sniegto atbalstu: ”Paldies, ka turpināt atbalstīt Zemessardzi, tas ir labs piemērs pārējiem uzņēmumiem, un lieliska dāvana Zemessardzei, kam ir iespēja saņemt labāku ekipējumu. Medicīnas somas noderēs lauka mācībās un pirmās palīdzības sniegšanā.”

Uzņēmuma AS “Latvijas Finieris” padomes priekšēdētājs Uldis Biķis sacījaka, ka uzņēmums ir veicis izpēti par to, kādas zināšanas ir nepieciešamas valsts aizsardzības un civilās  aizsardzības jautājumos: ”Nacionālie bruņotie spēkiBS ir rīkojuši seminārus par valsts aizsardzības jautājumiem uzņēmumu vadītājiem, un mēs esam nonākuši pie sadarbības ar Zemessardzi.  Esam jautājuši, kā varam palīdzēt, bija priekšlikums atbalstīt ar medicīnas somu iegādi. Pamatuzdevums uzņēmuma sadarbībai ar Bruņotajiem spēkiem ir zināšanu pārnese par tiem svarīgiem jautājumiem, kā jārīkojas kritiskās situācijās gan armijai, gan uzņēmumiem.”

Zemessardzes 17. Pretgaisa aizsardzības bataljona komandieris pulkvežleitnants Aivars Krjukovs pasniedza AS “Latvijas Finieris” vadībai bataljona pateicības rakstu: “Šis dāvinājums ir lielisks veids, kā demonstrēt sadarbību starp Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un civilo sektoru. Somas ir lielisks atspaids bataljona mācībām, ar tām mēs spēsim nodrošināt kvalitatīvu apmācību procesu vismaz 120 cilvēkiemzemessargiem. Paldies uzņēmējiem, kas ceļ ekonomiku, maksā nodokļus, atbalsta armiju morāli un materiāli.”

AS “Latvijas Finieris” padomes loceklis Jānis Staris atzīmēja, ka uzņēmumā tiek domāts, kā atbalstīt valsts aizsardzības jomu: ”Mēs esam ieguvuši savu valsti, varam būt laimīgi, ka varam šeit dzīvot, strādāt un audzināt savus bērnus. Mums visiem jādomā, ko mēs varam darīt valsts drošības labā, kā varam atbalstīt aktīvos cilvēkus, kas savā brīvajā laikā darbojas Zemessardzē.  Ar nelielo dāvanu mēs vēlamies palīdzēt stiprināt Zemessardzi. Tāpat mūsu uzņēmuma darbinieki- zemessargi, var bez problēmām piedalīties militārajās mācībās, un tas tiek pielīdzināts apmaksātam mācību atvaļinājumam. Tā ir mūsu nelielā artava, veidojot mūsu sadarbību.”

Gada sākumā aizsardzības nozares vadība apbalvoja Zemessardzes atbalstītājus, un AS “Latvijas Finieris” saņēma Aizsardzības ministrijas apbalvojumu nominācijā “Zemessargus visvairāk atbalstošais uzņēmums”. Latvijas uzņēmumi un iestādes apbalvošanai tika izvēlētas, balstoties uz 2016. gada nogalē zemessargu vidū veiktās aptaujas “Par Latvijas darba devēju atbalstu Zemessardzei” rezultātiem.

AS “Latvijas Finieris” sniedz lielu pretimnākšanu saviem darbiniekiem – zemessargiem, ļaujot viņiem piedalīties militārajās mācībās darba laikā, kā arī ikgadējam atmaksātajam atvaļinājumam piešķir divas papildu apmaksātas nedēļas brīvprātīgajam dienestam Zemessardzē. Tādējādi “Latvijas Finieris”atbalsta ideju, ka par Latvijas aizsardzību atbildīgi ne tikai Latvijas Nacionālie bruņotie spēki, bet ikviens mūsu valsts iedzīvotājs.

Dalies ar šo ziņu