Saeima Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā apstiprina ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

NBS
Saeima.lv
Graube, Kalniņš
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Saeima 22. decembrī Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā apstiprināja ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu. Jaunais Nacionālo bruņoto spēku komandieris savus pienākumus sāks pildīt 2017. gada 27. janvārī, šodien lēma parlaments. Vienlaikus deputāti šodien no Nacionālo bruņoto spēku komandiera amata atbrīvoja ģenerālleitnantu Raimondu Graubi.

Saeima Nacionālo bruņoto spēku komandiera amatā apstiprina ģenerālmajoru Leonīdu Kalniņu

No 2016. gada augusta L.Kalniņš pilda Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieka amata pienākumus. Iepriekš bijis Zemessardzes komandieris un Zemessardzes štāba priekšnieks, kā arī ieņēmis citus vadošus amatus Nacionālajos bruņotajos spēkos un Zemessardzē. L.Kalniņš guvis arī operāciju plānošanas un vadības pieredzi, dienot starptautiskajā operācijā Irākā. Dienestu Latvijas armijā sācis 1997.gadā Zemessardzes 51. bataljonā.

Saskaņā ar Nacionālo bruņoto spēku likumu Saeima Nacionālo bruņoto spēku komandieri apstiprina amatā uz četriem gadiem un atbrīvo no amata pēc Valsts prezidenta priekšlikuma. Valsts prezidents Raimonds Vējonis rosinājis Latvijas armijas komandiera amatā apstiprināt ģenerālmajoru L.Kalniņu. Šī gada 25. oktobrī R. Graube lūdza atbrīvot sevi no aktīvā dienesta pirms pilnvaru termiņa beigām.

Dalies ar šo ziņu