Latvijā sākas ikgadējās starptautiskās mācības “Saber Strike”

Militārās mācības
Sargs.lv
Saber Strike
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

11. jūnijā Ādažu bāzē norisinājās mācību "Saber Strike" atklāšanas ceremonija, kurā piedalījās Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks ģenerālmajors Juris Zeibārts un mācību “Saber Strike 2016” direktors, brigādes ģenerālis Bleiks Ortners, kā arī mācību dalībvalstu vienības.

Latvijā sākas ikgadējās starptautiskās mācības “Saber Strike”

“Latvijas karavīriem mācības “Saber Strike” ir lieliska iespēja gūt pieredzi un uzlabot sadarbību, kā arī veicināt ciešus kontaktus karavīru vidū, jo pamats jebkurai aliansei ir kopīgas vērtības un savstarpēja sapratne,” sacīja ģenerālmajors Juris Zeibārts.

No 11. līdz 21. jūnijam Ādažu poligonā un tam pieguļošajās teritorijās norisināsies starptautisko militāro mācību “Saber Strike” lauka taktiskais vingrinājums, kurā piedalīsies vairāk nekā 2100 karavīru no ASV, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas un Polijas, tai skaitā vairāk nekā 1700 ārvalstu karavīru.


Apvienoto sauszemes un gaisa spēku mācību laikā karavīri trenēsies veikt uzbrukuma un aizsardzības uzdevumus bataljona līmenī, integrējot tuvā gaisa atbalstu uzdevumu veikšanā.

Mācībās “Saber Strike” kopumā piedalās vairāk nekā 10 000 karavīru no ASV, Dānijas, Igaunijas, Latvijas, Lietuvas, Lielbritānijas, Norvēģijas, Slovēnijas, Somijas un Vācijas.

Mācības sākās 30.maijā ar Dānijas divīzijas organizētajām brigādes līmeņa komandvadības mācībām “Saber Knight”, un no 11. jūnija turpināsies ar lauka taktisko vingrinājumu visās trijās Baltijas valstīs. Mācību uzņemošā valsts šogad ir Igaunija.

ASV 2.kavalērijas pulka karavīri dodas uz mācībām “Saber Strike” Igaunijā ar mācību maršu “Dragoon Ride II”, kura laikā no 6. līdz 9.jūnijam un no 13. līdz 14. jūnijam Latviju šķērso 400 tehnikas vienību, tai skaitā kājnieku kaujas mašīnas “Stryker”.

„Saber Strike” ir ikgadējas ASV vadītas apvienotās sauszemes un gaisa spēku mācības, kas tiek organizētas jau kopš 2010. gada. Tās ir iekļautas arī NATO vadīto mācību sērijā „Allied Shield”.

Dalies ar šo ziņu