Latvijas karavīri jau devīto reizi piedalās Starptautiskās militārās sporta asociācijas skrējienā

Sports
Sargs.lv
CISM
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Katru gadu 18. februārī – Starptautiskās militārās sporta asociācijas (CISM) dibināšanas dienā - karavīri no dažādām CISM dalībvalstīm piedalās miera un draudzība skrējienā.

Latvijas karavīri jau devīto reizi piedalās Starptautiskās militārās sporta asociācijas ikgadējā skrējienā

Šogad Latvijā CISM skrējiens notika jau devīto reizi, un tajā piedalījās 895 karavīri un zemessargi, tostarp 64 ASV karavīri, kopumā noskrienot aptuveni 3 200 kilometru.

CISM dienas skrējiena mērķis ir veicināt aktīvu un veselīgu dzīvesveidu bruņotajos spēkos un veidot ilglaicīgas un stipras attiecības starp starptautiskajām sporta organizācijām un bruņotajiem spēkiem.

Starptautisko militāro sporta asociāciju, kas tiek dēvēta arī par pasaules karavīru Olimpisko komiteju, 1948.gada 18.februārī dibināja Beļģija, Dānija, Francija, Luksemburga un Nīderlande. Šobrīd organizācijā, kurai Latvija pievienojās 1995.gada 2.maijā, darbojas vairāk nekā 130 valstu.

Asociācijas mērķis ir veicināt fiziskās un sporta aktivitātes, veidot draudzīgas attiecības starp valstu bruņotajiem spēkiem, nodrošināt savstarpējo tehnisko palīdzību, veicināt militārā personāla fizisko attīstību, sekmējot starptautiskos centienus miera kustības atbalstīšanai pasaulē.

CISM lielākais un nozīmīgākais pasākums militārajā sportā četru gadu ciklā ir Pasaules karavīru sporta spēles. Tās visvērienīgāk atspoguļo CISM ideālus, mērķus un moto: „Miers un draudzība caur sportu”.

 

Dalies ar šo ziņu