Latvijas karavīri piedalās sacensībās "Eiropas labākā nodaļa" Vācijā

Sports
Sargs.lv
BBA7920AB304454E99AF72A227CDA8DC.jpg

No 19. līdz 22. oktobrim Sauszemes spēku kājnieku brigādes nodaļa piedalās sporta sacensībās “Eiropas labākā nodaļa” (The European Best Squad Competition) Vācijā, Grafenvorā.

Latvijas karavīri piedalās sacensībās "Eiropas labākā nodaļa" Vācijā

Eiropas Labākās nodaļas sacensības ir starptautisks sporta pasākums, ko organize ASV Armija Eiropā un kas notiek Grafenvoras bāzē un poligonā. Sacensībās piedalīsies 18 nodaļas no 14 valstīm.

Sacensībās būs pārstāvētas sabiedroto valstu bruņoto spēku nodaļas no Albānijas, Bulgārijas, Francijas, Vācijas, Itālijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Norvēģijas, Portugāles, Rumānijas, Slovēnijas, Lielbritānijas un ASV.

Nodaļas pildīs dažādus laikā ierobežotus uzdevumus, piemēram, medicīniskā evakuācija, orientēšanās, kvalifikācija dažādos ieroču veidos, uzbrukuma un aizsardzības taktika. Līdz 22. oktobrim, kad notiks apbalvošanas ceremonija, katra nodaļa būs veikusi vairāk nekā 30 uzdevumus.

Sacensībās tiks pārbaudītas karavīru fiziskās spējas, izturība un taktikas iemaņas. Viens no lielākajiem izaicinājumiem ir tas, ka līdz pat sacensību sākumam karavīriem nav konkrēti zināms, kādi tieši būs uzdevumi. Šada slepenība tiek ievērota tāpēc, lai nodaļas pirms ierašanās Grafenvorā nevarētu speciāli sagatavoties konkrētiem pārbaudījumiem.

Sacensības ir viens no pasākumiem iniciatīvas “Strong Europe” ietvaros, kas apliecina ASV iesaisti Eiropā un sadarbības stiprināšanu sabiedroto bruņoto spēku  vidū.

Dalies ar šo ziņu