Nākamās ASV rotācijas karavīri no 173. brigādes piedalās mācībās „Saber Strike”

Militārās mācības
ASV karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

18. jūnijā Ādažu bāzē norisinājās operācijas „Atlantic Resolve” rotācijas maiņas ceremonija, kuras laikā karavīrus no 3 .kājnieku divīzijas „Raider” 1. bruņotās brigādes kaujas grupas 7. kājnieku pulka „Cottonbalers” 2. bataljona nomainīja karavīri no 173. kājnieku brigādes 503. kājnieku pulka 1. bataljona.

Nākamās ASV rotācijas karavīri no 173.brigādes piedalās mācībās „Saber Strike”

Karavīri, kas ieradās Ādažos jūnija sākumā, no 16. jūnija piedalījās mācību „Saber Strike” lauka taktiskā vingrinājuma otrās nedēļas uzdevumos Vikingu bataljona sastāvā.

Latvijā turpmākos sešus mēnešus uzturēsies vairāk nekā 150 ASV 173. kājnieku brigādes karavīru, kas izvietoti Vičencā, Itālijā. Viņi piedalīsies arī citās militārajās mācībās kopā ar Latvijas karavīriem.

Savukārt 3. kājnieku divīzijas karavīri jūnija sākumā piedalījās mācībās "Able Falcon" Igaunijā, kur devās ar tankiem "Abrams" un bruņumašīnām "Bradley", vienlaikus pārbaudot, cik ātri var tikt veikta šāda pārvietošanās.

Operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros Latvijā, Gaisa spēku aviācijas bāzē Lielvārdē, pašreiz atrodas vairāk nekā 70 ASV karavīru ar sešiem helikopteriem UH-60 „Black Hawk”. Piloti, helikopteru apkalpes un tehniskā nodrošinājuma speciālisti Latvijā ieradās 13. maijā no 3. kājnieku divīzijas 3. kaujas aviācijas brigādes 3. aviācijas pulka „Brawler” 4. kaujas helikopteru bataljona no Hanteras armijas bāzes Savanā, Džordžijā. Latvijā viņi uzturēsies līdz novembrim.

9. martā Rīgas ostā kuģis „Liberty Promise” atveda uz Latviju 3. kājnieku divīzijas 1. bruņotās brigādes kaujas grupas militāro tehniku – sešus tankus M1A2 „Abrams” un bruņumašīnas M2A3 „Bradley”, ar kuriem ASV karavīri piedalījās mācībās kopā ar Latvijas karavīriem.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērnā gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā, kā arī Rumānijā un Bulgārijā.

Dalies ar šo ziņu