Baltijas bataljons uzsāk sertifikāciju mācību “Saber Strike” ietvaros

Militārās mācības
Sargs.lv
Saber Strike
Foto: Foto: virsseržants Gatis Indrēvics

14. jūnijā mācību “Saber Strike” dalībnieki devās poligonā, lai sāktu gatavošanos bataljona līmeņa lauka taktiskajam vingrinājumam. Līdz 18. jūnijam Ādažu poligonā norisināsies uzbrukuma un aizstāvības kaujas, kurās piedalīsies Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karavīri, kas veidos Baltijas bataljonu, un ASV, Lielbritānijas un Norvēģijas karavīri, kas veidos Vikingu bataljonu

Baltijas bataljons uzsāk sertifikāciju mācību “Saber Strike” ietvaros

Uguns atbalstu abiem bataljoniem sniegs Somijas Mīnmetēju rota, savukārt tuvo gaisa atbalstu – ASV Gaisa spēki.

Šājā mācību posmā notiks Baltijas bataljona sertifikācija, lai piedalītos NATO Reaģēšanas spēku sertifikācijas mācībās rudenī. Baltijas bataljona vadošā valsts ir Igaunija, tajā ir ap 750 karavīru.

Saskaņā ar vingrinājuma scenāriju, Baltijas bataljons sāks mācības ar pozīciju ierīkošanu un pavēļu došanu, pēc tam veiks plānotot uzbrukumu un noslēgumā – aizstāvības kauju.

Vērtētāju komanda visas nākamās nedēļas garumā novēros un izvērtēs, kā bataljons veic plānošanu un komandvadības procedūras, kā veic plānotos uzdevumus un reaģē uz neplānotiem incidentiem, kā arī to, kā bataljons nodrošina apgādi un komunikācijas. Mācību noslēgumā katra valsts saņems oficiālu novērtējumu.

Pirmajā mācību nedēļā norisinājās rotas līmeņa vingrinājumi, kuros bija jāveic plānots un neplānots uzbrukums, kā arī aizsardzības uzdevumi, integrējot uguns atbalstu un tuvā gaisa atbalstu, trenējoties pārvarēt dabiskos un inženieru radītos šķēršļus.

Dalies ar šo ziņu