Bruņoto spēku helikopters dienas laikā divas reizes transportējis pacientus

Sabiedrība
Sargs.lv
Mi-17
Foto: Foto: Normunds Mežiņš/Aizsardzības ministrija

2. jūnijā Gaisa spēku aviācijas bāzes helikopters „Mi-17”  tikai piesaistīts divas reizes, lai veiktu pacientu gaisa medicīnisko transportēšanu.

Bruņoto spēku helikopters dienas laikā divas reizes transportējis pacientus

Ar helikopteru "Mi-17" kāds Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pacients transportēts no Rēzeknes uz ārstniecības iestādi Rīgā.

Savukārt kāds cits pacients ar šo pašu helikopteru uz galvaspilsētu transportēts no Jēkabpils.

2013. gada februārī Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta direktora vietniece Ilze Binovska parakstīja starpinstitūciju vienošanos par sadarbību neatliekamās medicīniskās palīdzības nodrošināšanā ikdienā un ārkārtas situācijās.

Pirmais abu institūciju sadarbības līgums tika noslēgts 1999.gadā, toreiz gan vēl ar Katastrofu medicīnas centru, kura funkcijas nesen ir pārņēmis NMP dienests.

Gaisa spēku aviācijas bāze pērn palīdzēja vairākām civilajām institūcijām, tai skaitā NMP dienestam, gaisa medicīniskajā transportēšanā, 15 reizes no reģioniem un kuģiem Baltijas jūrā transportējot 19 cietušos vai pacientus uz ārstniecības iestādēm Rīgā, kopumā nolidojot gandrīz 45 stundas.

Dalies ar šo ziņu