Ādažos ieradušies ASV operācijas „Atlantic Resolve” nākamās rotācijas karavīri

Latvijā
Sargs.lv
ASV karavīri
Foto: Foto: Gatis Dieziņš/Aizsardzības ministrija

Nākamā ASV karavīru rotācija – vairāk nekā 140 karavīru no 3. kājnieku divīzijas „Raider” 1.bruņotās brigādes kaujas grupas 7. kājnieku pulka „Cottonbalers” 2. bataljona un 173. kājnieku brigādes 91. kājnieku pulka 1. eskadriļas – ir ieradušies Ādažu bāzē, lai turpmākos trīs mēnešus trenētos kopā ar Nacionālo bruņoto spēku karavīriem.

Ādažos ieradušies ASV operācijas „Atlantic Resolve” nākamās rotācijas karavīri

ASV 3. kājnieku divīzijas karavīri, kuri ieradušies no Džordžijas, un 173. kājnieku brigādes karavīri no Vinčencas Itālijā  nomainīja Vācijā izvietotā 2. kavalērijas pulka karavīrus, kas trīs mēnešus uzturējās Ādažu bāzē, piedaloties gan kopējās nodarbībās, gan arī Latvijas vadītajā starptautiskajā vingrinājumā „Operation Summer Shield XII”.

9. martā Rīgas ostā kuģis „Liberty Promise” atveda uz Latviju 3. kājnieku divīzijas 1. bruņotās brigādes kaujas grupas militāro tehniku – sešus tankus M1A2 „Abrams” un bruņumašīnas M2A3 „Bradley”, ar kuriem ASV karavīri piedalīsies treniņos un mācībās, tai skaitā starptautiskajās mācībās „Saber Strike 2015”, kas norisināsies Baltijas valstīs jūnijā.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērnā gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir sākusi mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Dalies ar šo ziņu