Rīgas ostā izkrauj tankus „Abrams” un bruņumašīnas „Bradley” nākamajai ASV rotācijai

Tehnika un ekipējums
Sargs.lv
tehnika
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

9. martā Rīgas ostā notika ASV armijas militārās tehnikas izkraušana no kuģa „Liberty Promise”. Tehnikas piegāde notiks operācijas „Atlantic Resolve” ietvaros.

Rīgas ostā izkrauj tankus „Abrams” un bruņumašīnas „Bradley” nākamajai ASV rotācijai

Ostā tika izkrauti tanki M1A2 „Abrams” un bruņumašīnas M2A3 „Bradley”, kā arī kaujas atbalsta un nodrošinājuma tehnika, kopskaitā vairāk nekā 120 tehnikas vienību.

No tām seši tanki „Abrams” un sešas bruņumašīnas „Bradley” kopā ar atbalsta tehniku tiks nogādātas Ādažos, kur sagaidīs nākamo rotāciju. Pārējā tehnika tiks vesta uz Lietuvu un Igauniju.

Pasākumā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis, ASV vēstniecības Latvijā vadītāja Šārona Hadsona-Dīna, Rīgas mērs Nils Ušakovs un ASV armijas 21. Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O’Konors.

„Tas ir kārtējais apliecinājums NATO solidaritātei. Mēs esam NATO dalībvalsts un mēs kopīgi esam gatavi visiem jaunajiem izaicinājumiem, kas ir mūsu reģionā,” skaidroja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

ASV armijas 21.Nodrošinājuma pavēlniecības komandieris ģenerālmajors Džons O'Konors sacīja: ”Pēdējā gada laikā esam demonstrējuši, ka ASV militārie spēki turpinās klātbūtni Latvijā, Igaunijā, Lietuvā un Polijā tik ilgi, cik vien tas būs nepieciešams, lai atturētu Krievijas agresiju un stiprinātu NATO aliansi.”

3. kājnieku divīzijas 1. brigādes karavīri no Džordžijas ieradīsies Latvijā marta beigās, lai nomainītu 2. kavalērijas pulka dragūnus, kas pašlaik pilda dienesta pienākumus Ādažos.

Arī 3.kājnieku divīzijas 1. brigādes karavīri turpinās trenēties kopā ar latviešiem un piedalīsies militārajās mācībās, arī marta beigās notiekošajās NATO mācībās „Operation Summer Shield XII”. „Karavīriem ļoti nozīmīgi ir trenēties kopā, jo tikai laba sadarbība un savietojamība nozīmē spēcīgu Aliansi,” sacīja ģenerālmajors O’Konors.

Pēc Krievijas veiktās Krimas aneksijas pērna gada pavasarī un agresijas Ukrainas austrumos ASV ir uzsākusi mācību operāciju „Atlantic Resolve”. Operācijas mērķis ir apliecināt ASV nepārtraukto ieguldījumu NATO dalībvalstu kolektīvajā drošībā, veicinot mieru un stabilitāti Baltijas valstīs un Polijā.

Dalies ar šo ziņu