Latvijas karavīri piedalās starptautiskās gaisa atbalsta kontrolieru mācībās „Ample Strike” Čehijā

Ārvalstīs
Sargs.lv
mācības Ample Strike 2014

No 3. līdz 15. septembrim Čehijā norisinājās starptautiskās taktiskās mācības „Ample Strike 2014”, kurās piedalījās arī vairāki Sauszemes spēku kājnieku brigādes karavīri.

Latvijas karavīri piedalās starptautiskās gaisa atbalsta kontrolieru mācībās „Ample Strike” Čehijā

Kopumā tajās piedalījās vairāk nekā 1400 karavīru no 12 NATO valstīm - Beļģijas, Čehijas, Dānijas, Igaunijas, Vācijas, Ungārijas, Latvijas, Lietuvas, Nīderlandes, Slovākijas, Lielbritānijas un ASV.  Mācības organizēja un vadīja Čehijas Gaisa spēki ar NATO Gaisa spēku pavēlniecības štāba Ramšteinā atbalstu.

„Ample Strike” ir apvienotās mācības, kas dod iespēju NATO valstu gaisa atbalsta kontrolieriem trenēties sadarboties ar dažādu dalībvalstu lidmašīnu pilotiem, nodrošinot izaicinājumu pilnu scenāriju. Mācību dalībnieki trenēja tuvā gaisa atbalsta procedūras, standartizāciju un savietojamību.

 Atbalstu sniedza 30 lidmašīnas. Mācībās piedalījās ne tikai Polijas un Lietuvas lidmašīnas un helikopteri, bet arī iznīcinātāji „F-16” no ASV 510.eskadriļas.

„Mūsu galvenais mērķis šajās mācībās ir trenēties kopā ar sabiedrotajiem,” uzsver majors Fredijs Heltons, eskadriļas komandieris. „Jo vairāk mēs trenējamies, jo vairāk uzlabojam savietojamību, kas reālā situācijā ir ļoti nepieciešams.”

 Mācības norisinājās 22.Helikopteru bāzē Namestā pie Oslavas, 21.taktiskajā Gaisa spēku bāzē Kaslavā, kā arī militārajos poligonos Namestā, Libavā un Boleticē.

Mācības „Ample Strike” turpina savulaik rīkoto mācību „Flying Rhino” un “Ramstein Rover” sēriju, kas fokusējās uz gaisa atbalsta kontrolieru sagatavošanu starptautiskajai operācijai Afganistānā.

Dalies ar šo ziņu