Pusgada laikā Zemessardzei pievienojušies vairāk nekā 400 cilvēku

NBS
BNS
zemessargi
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

Pusgada laikā Zemessardzē iestājušies vairāk nekā 400 cilvēku, trešdien intervijā Latvijas Radio raidījumā " Krustpunktā" teica aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Pusgada laikā Zemessardzei pievienojušies vairāk nekā 400 cilvēku

Viņš norādīja, ka iedzīvotāji pastiprinātu vēlmi iestāties Zemessardzē sākuši izrādīt pēc situācijas saasināšanās Ukrainā. Ministrs arī atzinīgi vērtēja valdības atbalstīto plānu izveidot 18 Zemessardzes paaugstinātas gatavības apakšvienības – 14 paaugstinātas gatavības vada līmeņa apakšvienības ar integrētām pretgaisa aizsardzības, prettanku, snaiperu un inženieru spējām un četras specializētās vada līmeņa apakšvienības ar aizsardzības pret masu iznīcināšanas ieročiem, pretgaisa aizsardzības, mīnmetēju un inženieru spējām.

Vējonis arī akcentēja, ka tuvāko gadu laikā Zemessardzē tiks ieguldīts vairāk līdzekļu, kas ļaus zemessargus apbruņot tik pat labi kā armijā dienošos karavīrus.

Tāpat zemessargiem tiks iegādātas formas, kādas izmanto Nacionālo bruņoto spēku karavīri.

Runājot par Latvijas kopējo aizsardzības spēju stiprināšanu, Vējonis gan norādīja, lai arī ir pieņems lēmums palielināt budžetu aizsardzībai, pagaidām gan nav zināms no kurienes šādus līdzekļus ņemt. Vējoņa rosinājums - līdzekļus palielināt uz valsts budžeta deficīta rēķina - tika noraidīts.

Aģentūra BNS jau vēstīja, ka izlūkošanai, gaisa telpas novērošanai un pretgaisa aizsardzībai tiks novirzīti 158 miljoni eiro iepriekš sacīja aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Ar piešķirto finansējumu astoņos gados tiks iegādāti un uzstādīti gaisa telpas novērošanas sensori un radari, individuālā pretgaisa aizsardzības sistēma un ieroči, notiks to modernizācija, patruļkuģu aprīkošana ar attiecīgām sistēmām un taktiskās izlūkošanas spēju attīstīšana, kā arī notiks karavīru apmācības, paskaidroja Vējonis.

Dalies ar šo ziņu