Štāba bataljonu turpmāk vadīs pulkvežleitnants Egils Kupčs

NBS
Sargs.lv
Štāba bataljons
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

4. jūlijā Nacionālo bruņoto spēku Štāba bataljonā notika komandieru maiņas ceremonija, kurā komandiera pienākumus no majora Igora Kļaviņa pārņēma pulkvežleitnants Egils Kupčs.

Štāba bataljonu turpmāk vadīs pulkvežleitnants Egils Kupčs

Pulkvežleitnants E. Kupčs ir pieredzējis virsnieks ar plašām zināšanām sakaru un informāciju sistēmu jomā. Bruņotajos spēkos viņš dien kopš 1992.gada. Kā instruktors viņš ir darbojies Siguldas sakaru mācības centrā, savukārt kā virsnieks dažādos amatos – gan Sakaru mācību centra Mācību daļas priekšnieka, gan Apvienotā štāba Sakaru un informācijas sistēmu pārvaldes vadības grupas priekšnieka amatā.

Pulkvežleitnanta E.Kupča ieguldījums Nacionālo bruņoto spēku attīstībā vairākkārtīgi ir novērtēts ar Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku vadības atzinību, goda rakstiem un citiem apbalvojumiem.

Vienību veido tās karavīri, vēsture un tradīcijas, tādēļ nākamajam Štāba bataljona komandierim ceremonijā tika novēlēts arī turpmāk nodrošināt vienības uzdevumu izpildi, rūpēties par vienības personālsastāvu un tradīciju uzturēšanu. 

Majors I.Kļaviņš Štāba bataljona komandiera pienākumus pildīja kopš 2011. gada un līdz šim ir teicami veicis sev uzticētos uzdevumus, ieguvis gan bruņoto spēku komandiera atzinību, gan arī padotā personālsastāva un citu karavīru cieņu. Līdzšinējais bataljona komandieris turpmākos dienesta pienākumus pildīs kā štāba virsnieks NATO struktūrās.

Štāba bataljons ir vienība, kura miera laikā piedalās valsts un bruņoto spēku reprezentācijas pasākumos un pilda godasardzes funkcijas. Bataljona karavīri sniedz atbalstu arī Apvienotajam štābam, nodrošinot ar nepieciešamajām sakaru informācijas sistēmām. Štāba bataljona karavīri tāpat kā citu vienību karavīri piedalās arī starptautiskās operācijās.

Dalies ar šo ziņu