Bruņotie spēki koordinē ūdenī iekrituša laivotāja glābšanu

Sabiedrība
Sargs.lv
patruļkuģis Cēsis
Foto: Foto: Gatis Dieziņš

29. jūnijā plkst. 1 Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centrs (MRCC Riga) saņēma informāciju no Valsts robežsardzes kutera "RK-22" komandiera par to, ka Rīgā, Loču kanālā pie Mīlestības saliņas aptuveni plkst. 0:30 apgāzusies laiva ar diviem cilvēkiem. Aculieciniece - draudzene, kura palikusi krastā, - to redzējusi un sazvanījusi pazīstamos, kuri atbraukuši ar otru laivu, uzņemot tajā vienu no ūdenī iekritušajiem, bet laivu aizvilkuši uz krastu. Otrs ūdenī iekritušais neesot atrasts, tāpēc vērsušies pēc palīdzības pie kutera "RK-22".

Bruņotie spēki koordinē ūdenī iekrituša laivotāja glābšanu

MRCC Riga deva rīkojumu dežurējošajam Jūras spēku flotiles kuģim "P-06" nekavējoties nolaist laivu un doties uz notikuma vietu. Par notikušo informēja arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, kurš operācijā iesaistīja vienu glābēju brigādi, un Ostas policiju, kura operācijā iesaistīja kuteri.

Plkst.1:28 "RK-22" informēja, ka cilvēks atrasts dzīvs, izcelts no ūdens. Notikuma vietā ieradās arī mediķu brigāde, kura apskatīja abus cietušos - 1979. un 1986. gadā dzimušos vīriešus, kā arī policija, kura viņus nogādāja mājās.

MRCC Riga ir Jūras spēku flotiles Krasta apsardzes dienesta apakšvienība, kas darbojas nepārtrauktā režīmā 24 stundas diennaktī, organizējot, koordinējot un vadot cilvēku meklēšanas un glābšanas operācijas, medicīniskās konsultācijas un evakuācijas jūrā, kā arī veic vairākus citus uzdevumus, kas saistīti ar drošu kuģošu un naftas piesārņojuma seku likvidēšanu jūrā.

Nelaimes gadījumā jūrā Jūras meklēšanas un glābšanas koordinācijas centram nekavējoties jāzvana uz trauksmes tālruņa numuriem: 67323103, 29476101, 67082070 vai 112.

Dalies ar šo ziņu