Ģenerālleitnants Kempbels vēro Latvijas karavīrus aizkavēšanas kaujā

Militārās mācības
Sargs.lv
ģenerālleitnants Kembels
Foto: Foto: Armīns Janiks

11. jūnijā mācības „Saber Strike” apmeklēja ASV Eiropas spēku komandieris ģenerālleitnants Donalds Kempbels (Donald M. Campbell, Jr.), tikās ar mācību vadību un karavīriem, apmeklēja Ādažu poligonu un Apvienoto štābu.

Ģenerālleitnants Kempbels vēro Latvijas karavīrus aizkavēšanas kaujā

Pēc tikšanās ar mācību vadību, ģenerālis D.Kempbels un Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandieris pulkvedis Mārtiņš Liberts Ādažu poligonā apmeklēja aizkavēšanas – virzības uz kontaktu uzdevumu, ko organizē Latvijas bruņoto spēku virsnieki kapteinis Aleksandrs Sotņikovs, kapteinis Zigmārs Krišāns un virsleitnants Ervīns Mukāns.

„Sadarbība ar norvēģiem līdz šim ir bijusi ļoti laba, viņi paši atzīst, ka ir dienējuši kopā ar latviešiem Afganistānā un tāpēc mūsu karavīrus ļoti augstu vērtē,” uzsver kapteinis Z. Krišāns.

Latviešiem bija dots uzdevums noteiktā laikā, vietā un teritorijā veikt aizkavēšanu, kamēr Lielbritānijas karavīri veica virzību uz kontaktu. Abu pušu karavīri bija bruņoti ar vieglajiem strēlnieku ieročiem, Lielbritānijas karavīriem atbalstu sniedza artilērija, savukārt Latvijas karavīrus atbalsta gaisa atbalsta kontrolieri, pieprasot tuvā gaisa atbalstu ar F-16.

Savukārt Igaunijas šodien trenējās veikt aizsardzības kauju, kurā piedalījās kājnieki un bruņumašīnas „Sisu”, savukārt uzbrukumu veica ASV karavīri ar kājnieku kaujas mašīnām „Bredley” un bruņumašīnām  „Stryker”, kā arī tuvā gaisa atbalstu.

Dalies ar šo ziņu