Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku skrējēji gatavojas "Nordea Rīga" maratonam

Sports
Sargs.lv
gatavošanas maratonam
Foto: Foto: Aizsardzības ministrija

Kā ik gadu maijā norisināsies „Nordea Rīga” maratons, kuram sākusi gatavoties arī apvienotā Aizsardzības ministrijas un Nacionālo bruņoto spēku komanda. Aizvadītajās brīvdienās skrējēji pulcējās uz pirmo kopīgo treniņu Mežaparkā.

Aizsardzības ministrijas un bruņoto spēku skrējēji gatavojas "Nordea Rīga" maratonam

Aizsardzības nozarē un bruņotajos spēkos ir daudz skriešanas entuziastu, to vidū – regulāru maratonu un dažādu skrējienu dalībnieku, kas ar labiem rezultātiem startē arī „Nordea Rīga” maratonā. Šogad šajā skriešanas pasākumā apvienotajā ministrijas un bruņoto spēku komandā plāno piedalīties iespaidīgs dalībnieku skaits – vairāk nekā 130 skrējēju. No tiem 9 iecerējuši startēt maratona, bet 42 dalībnieki – pusmaratona distancē.

Gatavošanās maratonam un komandas veidošana šogad norisinās NATO zīmē, atzīmējot tieši desmit gadus, kopš Latvijas pievienošanās pasaulē spēcīgākajai militārajai aliansei. Komanda, kuru pārstāvēs Aizsardzības ministrijas, tās padotības iestāžu un bruņoto spēku skrējēji, maratonā startēs vienota dizaina krekliņos ar Latvijas desmitgades NATO simboliku.

Lai labāk sagatavotos maratonam un motivētu arī komandas biedrus uzlabot fizisko sagatavotību un izturību, skrējēji iecerējuši rīkot vairākus koptreniņus. Pirmajā treniņā piedalījās gan tie, kas plāno noskriet pilnu maratona distanci, gan arī 5 un 10 kilometrus.

Aizsardzības ministrijas Krīzes vadības un mobilizācijas departamenta vecākais referents Olevs Nikers tāpat kā pērn, plāno skriet pilnu maratona distanci.

Kopīgos treniņos var lieliski izjust komandas garu, grūtā brīdī viens otru uzmundrināt un atbalstīt."Lai gan treniņa dienā bija skriešanai samērā karsts laiks, skrienot kopā bija vieglāk motivēt sevi un pārvarēt grūtības. Jautrā gaisotnē laiks paskrēja nemanot,” stāsta Olevs.

„Aizsardzības nozarē jau ir izveidojies savs skriešanas sporta veida cienītāju klubiņš ar kuriem ikdienā sanāk tikties ne tikai dažādos skriešanas un citos sportiskos pasākumos, bet arī risināt ar dienestu saistītus jautājumus. Ir sajūta – jā, uz viņu var paļauties!” stāsta ilggadēja maratona dalībniece kapteine Sandra Brāle.

Kopēji treniņi iedvesmo un vienlaikus arī disciplinē, jo ir apziņa, ka jāierodas noteiktā vietā un noteiktā laikā.

„Distanci skrienam plecu pie pleca. Tas ir izaicinājums un labs treniņš skrējējiem, kuri ikdienā pieraduši skriet individuāli. Noteikti nevajadzētu raizēties par skriešanas tempu vai distanci, jo to pielāgojam pēc apstākļiem,” stāsta Sandra.

„Koptreniņos mūsu paliek arvien vairāk, un ceru, ka arī turpmākajos treniņos redzēsim jaunus kolēģus. Kopīgajos treniņos pavadītais laiks paskrien nemanot un pozitīvas emocijas ir garantētas. Noteikti būtu vērts šādus koptreniņus organizēt arī pēc „Nordea Rīgas” maratona. Svarīgākais ir uzdrīkstēties, atnākt un piedalīties!”, uzskata Sandra.

Nākošais kopīgais skriešanas treniņš paredzēts jau pēc pāris nedēļām – 5.maijā. Pievienojies arī Tu!

Dalies ar šo ziņu