Mīnu kuģu eskadras virsnieki piedalās mācībās „Dynamic Move”

Sargs.lv

Mīnu kuģu eskadras virsnieki piedalās mācībās „Dynamic Move”

No 11. līdz 22.martam Jūras spēku flotiles Mīnu kuģu eskadras virsnieki piedalās taktiskā līmeņa jūras pretmīnu mācībās „Dynamic Move 2013”, kas notiek Ostendē, Beļģijā, kur izvietota Beļģijas un Nīderlandes jūras pretmīnu skola „EGUERMIN”, kas vienlaikus ir arī NATO izcilības centrs.

Mācībās piedalās arī ASV, Beļģijas, Dānijas, Igaunijas, Kanādas, Nīderlandes, Polijas, Somijas, Turcijas, Vācijas un Zviedrijas bruņoto spēku, kā arī Baltijas valstu mīnu kuģu eskadras (BALTRON) un NATO 1.un 2.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas pārstāvji.

Mācības „Dynamic Move” līdz šim notika reizi divos gados rudenī. Kopš 2013.gada tās būs ikgadējas NATO Jūras spēku pavēlniecības Nortvudā taktiskās pretmīnu mācības, kuras tiek organizētas kā komandpunktu datorsimulācijas mācības.

To mērķis ir apmācīt arī NATO Pastāvīgās jūras pretmīnu vienības karavīrus viņu sertifikācijai dienestam NATO Reaģēšanas spēkos, kā arī attīstīt komandvadības spējas vadīt liela mēroga pretmīnu operācijas.

Mācībās sagatavos arī nacionālo pretmīnu vienību komandējošo sastāvu, nodrošinās pieredzes un informācijas apmaiņu augstāko virsnieku vidū, kā arī starp NATO un programmas „Partnerattiecības mieram” valstu vienībām.

Atgādināsim, ka BALTRON un NATO 1.pastāvīgās jūras pretmīnu grupas SNMCMG1 kopējās mācībās „HOD OPS LVA”, kas pērn no 13. līdz 29.aprīlim notika Irbes jūras šaurumā, tika attīrītas 42 kvadrātjūdzes, jūras dzelmē atrodot un iznīcinot 32 sprādzienbīstamus priekšmetus – 29 mīnas un trīs torpēdas.

Dalies ar šo ziņu