Rīgā zem Dzelzceļa tilta atrod bīstamu Pirmā pasaules kara lādiņu

Sargs.lv

Rīgā zem Dzelzceļa tilta atrod bīstamu Pirmā pasaules kara lādiņu

1.martā Zemessardzes 54.inženiertehniskā bataljona Nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas (NMN) rotas karavīru grupa saņēma izsaukumu uz Rīgu, 13.janvāra ielu, kur, veicot rakšanas darbus zem Dzelzceļa tilta, tika atrasts sprādzienbīstams priekšmets.

Tā kā sprādzienbīstamais priekšmets, veicot rakšanas darbus, bija iegāzies ūdenī, tika izsaukta Militārās policijas meklēšanas vada ūdenslīdēju komanda, kas bīstamo priekšmetu veiksmīgi izcēla no ūdens.
NMN vienība, ierodoties notikumu vietā, noskaidroja, ka atrastais priekšmets ir īpaši bīstams Pirmā pasaules kara 100 milimetru artilērijas lādiņš.

Lādiņu Militārās policijas pavadībā pārveda uz Cekuli, kur bijušo munīcijas noliktavu teritorijā neilgi pēc plkst.14 tika iznīcināts.

Nacionālie bruņotie spēki lūdz iedzīvotājus būt uzmanīgiem un atrastos sprādzienbīstamos priekšmetus neaiztikt. Vieta, kurā tie atrasti, iespēju robežās jānožogo, jāiezīmē un par atradumu jāziņo tuvākajā Valsts policijas nodaļā (tālruņa numurs 110) vai zvanot uz tālruņa numuru 112. Pēc informācijas saņemšanas uz notikuma vietu dosies NMN speciālisti, kuri atrastos priekšmetus neitralizēs.

Pērn bruņotie spēki neitralizēja 7063 sprādzienbīstamus priekšmetus un 9681 dažāda kalibra strēlnieku munīcijas vienību, bet jūrā - 40 sprādzienbīstamus priekšmetus.

Dalies ar šo ziņu