Basketbola čempionātā uzvar Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Nodrošinājuma pavēlniecības un Apvien

325B80B0912F4E459E0D48EBE0BFF655.jpg

Basketbola čempionātā uzvar Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Nodrošinājuma pavēlniecības un Apvienotā štāba sieviešu komanda

No 14. līdz 15.janvārim Rīgā notika gadskārtējais Nacionālo bruņoto spēku čempionāts basketbolā, kurā divās līgās startēja 13 regulāro spēku un Zemessardzes vienību komandas. Čempionātā atsevišķā grupā startēja arī divas sieviešu komandas.

1.līgā, kurā šogad startēja septiņas komandas, uzvaru guva Sauszemes spēku kājnieku brigādes komanda, kura finālspēlē ar rezultātu 40 pret 35 uzvarēja Nacionālās aizsardzības akadēmijas komandu.

   

Spēlēs rezultatīvākais spēlētājs ar gūtiem 19 punktiem bija dižkareivis A.Vecumnieks no Sauszemes spēku kājnieku brigādes komandas.

Savukārt 3.vietu ieguva Militārās policijas komanda, kura ar pārliecinošu rezultātu - 53 pret 28 - uzvarēja Štāba bataljona komandu. Jāpiebilst, ka Militārā policija pusfinālā ļoti sīvā un skaistā cīņā piekāpās Sauszemes kājnieku brigādes komandai tikai ar divu punktu deficītu.

Savukārt 2.līgā sešu komandu konkurencē uzvaru guva Nodrošinājuma pavēlniecības komanda, kura ar rezultātu 30 pret 20 uzvarēja Gaisa spēku aviācijas bāzes komandu.

   

Finālspēles rezultatīvākais spēlētājs ar 9 gūtiem punktiem bija seržants Ivo Galdiņš no Nodrošinājuma pavēlniecības komandas.

Par 2.līgas bronzas medaļu cīnījās Apvienotā štāba un Kājnieku skolas komanda. Ar rezultātu 23 pret 17 uzvaru spēlē un 3.vietu līgā ieguva Kājnieku skola.

Sieviešu komandu grupā čempionātā startēja divas komandas – Apvienotā štāba un Sauszemes spēku kājnieku brigādes basketbolistes, kuras tad arī savā starpā sadalīja čempionāta zelta un sudraba medaļu komplektus.

   

Pārākas pār savām pretiniecēm šoreiz bija Apvienotā štāba basketbolistes, izcīnot skaistu un pārliecinošu uzvaru ar 30 pret 18.

Rezultatīvākā spēlētāja ar 14 gūtiem punktiem bija seržante Anita Krieķe - Jermacāne no Apvienotā štāba komandas.

Dalies ar šo ziņu