Zemessargs kļūst par pasaules čempionu orientēšanās sportā

Sargs.lv

Zemessargs kļūst par pasaules čempionu orientēšanās sportā

Latvijas orientierists Edgars Bertuks, kurš ir arī zemessargs, otrdien, 17.jūlijā, kļuva par pasaules čempionu orientēšanās sportā vidējā distancē.

Šveices pilsētā Lozannā notiekošā pasaules čempionāta vidējās distances finālsacensībās Bertuks palika nepārspēts, distanci veicot 36 minūtēs un 45 sekundēs.

Šī Latvijas orientieristiem ir pirmā medaļa pasaules čempionātos. Iepriekš vienīgo medaļu 1989.gadā izcīnījusi latviete Alīda Ābola, tomēr tas bijis vēl PSRS sastāvā.

"Šodien izmantoju to pašu plānu un to pašu sistēmu, ko vakar kvalifikācijā, un tas strādāja. Jau no paša rīta man bija laba sajūta. Dodoties uz šo čempionātu, mans mērķis bija uzlabot savu labāko rezultātu - devītā vieta, kuru ieguvu Čehijā pirms četriem gadiem. Šķita, ka sešinieks būs izcils rezultāts. Bet tagad es esmu čempions un sajūta ir brīnišķīga," Bertuka teikto citē Latvijas Orientēšanās federācija (LOF).

Vidējās distances finālsacensībās vīriešu konkurencē startēja arī Kalvis Mihailovs un Mārtiņš Sirmais, kuri ieņēma attiecīgi 13. un 21.vietu. Savukārt sieviešu konkurencē vidējās distances finālsacensībās devītajā vietā finišēja Inga Dambe, kamēr Aija Skrastiņa ierindojās 24.pozīcijā.

Bertuks un citi Latvijas pārstāvji ar panākumiem ir startējuši arī pasaules karavīru orientēšanās sacīkstēs. Bruņoto spēku komanda, kas no 8. līdz 14.jūnijam piedalījās Starptautiskās militārās sporta asociācijas (CISM) 45.pasaules karavīru orientēšanās čempionātā Olborgā, Dānijā, Latvijai izcīnīja trīs medaļas – divas zelta un vienu sudraba medaļu.

Savukārt jūnijā vidū Vācijā, Vārendorfā, notikušajā 17.CISM Eiropas kausā pludmales volejbolā, kurā startēja 37 pludmales volejbola pāri no Vācijas, Brazīlijas, Katāras un Latvijas, mūsu karavīri izcīnīja sudraba medaļu, piekāpjoties vien pārstāvjiem no Brazīlijas – valsts, kurā pludmales volejbols ir atzīts par nacionālo sporta veidu. Vēl divi Latvijas karavīru pludmales volejbola pāri ierindojās augstajā 4. un 5.vietā.

Sveicam Edgaru ar lielisko panākumu un novēlam veiksmīgus startus arī turpmāk!

Dalies ar šo ziņu