Lietuvas armija saņēmusi no Vācijas pirmās modernizētās haubices

Tehnika un ekipējums
LETA--BNS

haubice
Foto: kariuomene.kam.lt

Lietuvas armijas artilērijas bataljons Ruklā saņēmis no Vācijas pirmās divas modernizētās haubices, paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Lietuvas armija saņēmusi no Vācijas pirmās modernizētās haubices

"Mūsdienu konfliktā, kā mēs to redzam karadarbībā Ukrainā un citos karstajos punktos, efektīva artilērija ir viens no svarīgākajiem aizsardzības un vienlaicīgi atturēšanas balstiem. Šīs pilnībā modernizētās bruņotās smagās kāpurķēžu pašgājējhaubices viennozīmīgi nostiprinās Lietuvas armijas aizsardzības potenciālu, jo uzstāda šodien iespējami augstāko standartu netiešās artilērijas sfērā," teikts ministrijas paziņojumā.

Pašgājējhaubices "Panzerhaubitze 2000" ("PzH2000") piegādātas līguma ietvaros, kuru Lietuva ar Vāciju parakstīja 2015.gadā. Kopumā atbilstoši līgumam Lietuvai tiks piegādātas 18 modernizētas haubices 60 miljonu eiro vērtībā. Līgums paredz visu haubiču vadības, šaušanas un programmnodrošinājuma sistēmu modernizāciju.

Plānots, ka visas haubices tiks piegādātas Lietuvai līdz 2019.gada beigām.

Vācijas armijā šis bruņojums tiek lietots no 1998.gada. Pašgājēju sistēmu projektējusi un ražo kompānija "Krauss-Maffei Wegmann" (KMW), 155 mm lielgabalu - uzņēmums "Rheinmetall". Šis lielgabals var izšaut līdz desmit reizēm minūtē, šāviena tālums ar standartmunīciju var sasniegt 30-35 kilometrus, bet ar raķešu lādiņiem - 50-60 kilometrus.

Dalies ar šo ziņu