Horvātijas karavīri pievienojas NATO starptautiskajam bataljonam Lietuvā

Ārvalstīs
LETA--BNS

Horvātija
Foto: Foto: kam.lt

NATO paplašinātās klātbūtnes bataljonam Lietuvā pievienojušies Horvātijas karavīri, pirmdien paziņojusi Lietuvas Aizsardzības ministrija.

Horvātijas karavīri pievienojas NATO starptautiskajam bataljonam Lietuvā

Horvātijas karavīri un militārais aprīkojums Lietuvā tika nogādāti piektdien un sestdien.

"Mēs esam pateicīgi un novērtējam to valstu devumu, kas veido NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupu Lietuvā. Tas parāda alianses solidaritāti un vienotību. Mēs atzinīgi novērtējam Horvātijas lēmumu pievienoties NATO pasākumiem, kas sekmē draudu atvairīšanu un kolektīvo aizsardzību Baltijas reģionā," paziņojumā presei paziņojis Lietuvas aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis.

Horvātijas pirmo kontingentu veidos 180 karavīri un loģistiskā atbalsta elementi. Horvāti atveduši līdzi arī savus ieročus un aprīkojumu, tostarp bruņumašīnas "Patria".

Horvātijas parlaments jūnijā deva "zaļo gaismu" karavīru izvietošanai Lietuvā.

2016.gada vasarā NATO Varšavas samitā tika nolemts dislocēt katrā Baltijas valstī un Polijā pa bataljona lieluma kaujas vienībai, lai palīdzētu savaldīt Krievijas draudus pēc Krievijas agresijas Ukrainā.

Vācijas vadītajā bataljonā Lietuvā pašreiz ir vairāk nekā 450 karavīri no Vācijas, vairāk nekā 200 no Nīderlandes, 200 no Norvēģijas, 100 no Beļģijas un 20 no Luksemburgas. Paredzēts, ka 2018.gada sākumā kontingentu papildinās arī karavīri no Francijas.

Dalies ar šo ziņu