Lietuvā sākas plašākās militārās mācības "Geležinis vilkas"

Ārvalstīs
LETA- BNS
4EECB44DAAD648C18E95EF668B6C03F5.jpg

Lietuvas armijas poligonos Pabradē un Ruklā 12.jūnijā sākās šogad lielākās starptautiskās militārās mācības valstī "Geležinis vilkas 2017" ("Dzelzs vilks 2017").

Lietuvā sākas plašākās militārās mācības "Geležinis vilkas"

Mācībās tiks novērtēta Lietuvā izvietotā NATO bataljona gatavība pilnībā izpildīt dažādus uzdevumus kopā ar sabiedrotajiem un partneriem.

Šajā mācību posmā piedalīsies ap 2000 karavīru no Vācijas, Norvēģijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Nīderlandes, ASV, kā arī Lietuvas Artilērijas bataljona.

Poligonā Ruklā pašlaik izvietota NATO paplašinātās klātbūtnes kaujas grupa Vācijas vadībā ar Beļģijas, Nīderlandes un Norvēģijas karavīriem. Jūlijā tai pievienosies arī karavīri no Luksemburgas.

Lietuvas dienvidos, austrumos un centrālajā daļā mācībās kopumā piedalīsies ap 5300 karavīru no Lietuvas un deviņām NATO dalībvalstīm. Bez NATO kaujas grupas Lietuvas mācībās piedalīsies arī ASV, Lielbritānijas, Polijas un Portugāles karavīri.

Mācībās pirmo reizi piedalīsies mehanizētās kājnieku brigādes "Geležinis vilkas" štābs un motorizētā kājnieku brigāde "Žemaitija".

Visu mācību laikā karavīri izpildīs uzbrukuma un aizsardzības operācijas multinacionālā bataljona taktiskajām grupām, kas darbosies apdzīvotās vietās, kā arī tiks uzlabota sabiedroto spēku sadarbība.

Militārās mācības "Geležinis vilkas 2017" Lietuvā turpināsies līdz 23.jūnijam. Tās ir integrētas starptautiskajās mācībās "Saber Strike".

Dalies ar šo ziņu