Baltijas valstu bruņoto spēku komandieri Latvijā pārrunā aktualitātes aizsardzības jomā

NBS
3332781DE1394DACBB0FC4555A10B8DF.jpg

Gaisa spēku Aviācijas bāzē Lielvārdē notikusi Baltijas valstu militārās komitejas sanāksme, kurā Nacionālo bruņoto spēku komandieris ģenerālmajors Leonīds Kalniņš ar Lietuvas bruņoto spēku komandieri ģenerālleitnantu Jonu Vītautu Žuku un Igaunijas Aizsardzības spēku komandieri ģenerāli Riho Terras pārrunāja Latvijas, Lietuvas un Igaunijas militārās sadarbības un starptautiskās un reģionālās drošības aktualitātes.

Baltijas valstu bruņoto spēku komandieri Latvijā pārrunā aktualitātes aizsardzības jomā

Sanāksmes mērķis bija koordinēt Baltijas valstu bruņoto spēku uzdevumus un plānu izstrādi, kā arī sanāksmes darba kārtībā iekļauti jautājumi, kas skar Baltijas valstu karavīru apmācību sistēmas pilnveidošanu un sadarbības stiprināšanu apmācības jomā, tostarp kopēju apmācības kursu un militāro mācību plānošanu, uzmanību vēršot uz NATO daudznacionālo kaujas grupu izvietošanu reģionā.

Ģenerālmajors Leonīds Kalniņš: “Esmu gandarīts par sekmīgo Baltijas valstu sadarbību un aizsardzības spēju attīstību, akcentējot katras valsts spēju stiprināšanu, tādējādi nodrošinot savas valsts aizsardzību”. “Sanāksmju gaitā tika pieņemti racionāli lēmumi par turpmāko sadarbību un aizsardzības spēju attīstību un nav šaubu, ka apņemšanās tiks realizētas noteiktajos termiņos,” uzsver ģenerālmajors L.Kalniņš.

“NATO paplašinātā klātbūtne apliecina NATO apņēmību un vienotību. Esam pateicīgi saņemot partneru atbalstu un mūsu pienākums ir stiprināt valsts aizsardzības spējas, jo tikai pierādot savu spēju stiprību, varam saņemt atbalstu arī no citiem,” atzīmēja ģenerālmajors L.Kalniņš.

Diskutējot par drošības situāciju reģionā, bruņoto spēku komandieri uzvēra, ka Baltijas valstu bruņotie spēki ir pastāvīgā kaujas gatavībā un netiks veiktas nekādas darbības, lai demonstrētu spēku vai eskalētu situāciju reģionā.

Dalies ar šo ziņu