Ziņojums: Krievija mēģina jauniešus ar dubultpilsonību iefiltrēt Lietuvas obligātajā dienestā

Viedoklis
LETA-BNS
Lietuva
Foto: Foto: nato.mfa.lt

Krievija meklē veidus, kā Lietuvas Aizsardzības ministrijas sistēmā ar obligātā militārā iesaukuma starpniecību iefiltrēt jauniešus ar Lietuvas un Krievijas dubultpilsonību, liecina pirmdien publicēts ziņojums par draudiem Lietuvas valsts drošībai.

Ziņojums: Krievija mēģina jauniešus ar dubultpilsonību iefiltrēt Lietuvas obligātajā dienestā

Lietuvas Aizsardzības ministrijas 2. operatīvo dienestu departamenta, kas nodarbojas ar militāro izlūkošanu un sagatavoja ziņojumu sadarbībā ar Valsts drošības departamentu, direktors pulkvedis Remiģijs Baltrens preses konferencē pirmdien apstiprināja, ka tādi mēģinājumi notiekot, tomēr neatklāja, cik tādu gadījumu ir atklāts.

Aizsardzības ministrs Raimunds Karoblis norādīja, ka jauniesauktos pārbauda un "reāla iefiltrēšanās nav notikusi". "Es patiešām nevēlētos runāt par skaitļiem, bet militārā izlūkošana strādā labi, potenciālos iesaucamos pārbauda, notiek filtrēšana," klāstīja ministrs.

2015. gadā Lietuva atjaunoja obligāto militāro dienestu, reaģējot uz Krievijas agresiju Ukrainā un Baltijas jūras reģionā. Lietuvā dienestā gadā tiek iesaukti 3000-3500 cilvēku vecumā no 19 līdz 26 gadiem.

Dalies ar šo ziņu