Lietuvā ierodas aptuveni 140 Vācijas karavīru

Ārvalstīs
BNS
Vācijas karavīri
Foto: Foto: Lietuvas Aizsardzības ministrija

Lietuvas Kauņas rajona Karmelavas lidostā trešdien ieradās aptuveni 140 Vācijas karavīru, kas pildīs dienesta pienākumus NATO daudznacionālajā bataljonā.

Lietuvā ierodas aptuveni 140 Vācijas karavīru

Lidostā karavīrus sagaidīs bataljona komandieris Kristofs Hūbers. No Karmelavas viņi dosies uz Jonavas rajona Ruklu, kur bataljonu paredzēts izvietot.

Jau ziņots, ka kopumā laikā no 1. līdz 10.februārim Lietuvā ieradīsies aptuveni 450 karavīri un apmēram simts dažādas militārās tehnikas vienību, ieskaitot tankus "Leopard 2" un kājnieku kaujas mašīnas "Marder".

Pagājušajā otrdienā Lietuvā ieradās apmēram 100 karavīru no Beļģijas, kas veic darbus, lai sagatavotos pārējo bataljona karavīru atbraukšanai. Tai pašā dienā uz Viļņu atlidoja arī vairāk nekā desmit vācu virsnieki, ieskaitot topošā bataljona vadību.

Pēdējie 1200 karavīru lielā bataljona karavīri Lietuvā ieradīsies jūnijā. Puse no viņiem pārstāvēs Vāciju, kas vadīs šo vienību. Kopā ar viņiem bataljonā dienēs karavīri no Beļģijas, Francijas, Luksemburgas, Nīderlandes un Norvēģijas.

Pērnvasar NATO Varšavas samitā tika nolemts dislocēt katrā Baltijas valstī un Polijā pa bataljona lieluma kaujas vienībai, lai palīdzētu novērst Krievijas draudus pēc Krimas aneksijas un militāra atbalsta prokrieviskajiem separātistiem Ukrainas austrumos.

Dalies ar šo ziņu