Igaunijas militārās tehnikas ražotājs "Milrem" prezentē tālvadāmo sauszemes transporta platformu

Tehnika un ekipējums
LETA
Milrem
Foto: Foto: Business Wire

Igaunijas uzņēmums "Milrem", kas izstrādā militārās tehnikas risinājumus, šodien izstādē "Singapore Airshow 2016" demonstrēja pirmo modulāro hibrīda tālvadāmo sauszemes transporta platformu.

Igaunijas militārās tehnikas ražotājs "Milrem" Singapūras izstādē prezentē tālvadības platformu karavīru aizstāšanai kaujas laukā

Plaša profila transporta platforma, kas regulējama no attāluma, var sniegt palīdzību un aizstāt karavīrus kaujas laukā, kad jāveic sarežģīti un bīstami uzdevumi. Tā samazinot operatīvo risku karavīriem un palielina vienību kaujas spējas.

Kā skaidro uzņēmumā, atšķirībā no līdzšinējiem risinājumiem, uz igauņu izstrādājuma var uzstādīt dažādas virsbūves, kuras var integrēt ar centrālo transportlīdzekļa platformu, lai veiktu sarežģītus uzdevumus, piemēram, glābšanu, transportēšanu vai izlūkošanu.

"Sistēmas daudzpusība un plašās pielietošanas iespējas ne vien padara to ļoti efektīvu, bet arī būtiski samazina tās ekspluatācijas izmaksas, jo šī tālvadāmā platforma ir vienkārši kopjama un apgādājama ar rezerves daļām," norāda uzņēmumā.

"Milrem" izpilddirektors Kuldars Vers skaidro, ka tālvadāmām sistēmām būs arvien svarīgāka loma nākotnes militārajos konfliktos. Jaunā koncepcija būšot efektīvs kaujas spēju papildinājums bataljona līmenī.

"Milrem" esot sācis izstrādāt arī kājnieku digitālo kaujas sistēmu jeb robotizētu tālvadāmo sistēmu izmantošanai līdz bataljona līmenim. Sistēmas praktiskie risinājumi tiks pārbaudīti sadarbībā ar Igaunijas Aizsardzības spēkiem.

Uzņēmums "Milrem" sekmīgi veicis sākotnējos modulāro hibrīda tālvadāmo sauszemes transporta platformas prototipa gaitas izmēģinājumus, un tā sērijveida izlaide varēs sākties šī gada beigās.

"Milrem" ir Igaunijas uzņēmums, kas izstrādā militārās tehnikas risinājumus, remontē militāro tehniku un nodrošina tās tehnisko apkopi. Divas galvenās uzņēmuma darbības jomas ir tālvadāmu mašīnu izpēte un izstrādāšana, kā arī smagās militārās tehnikas remonts un tehniskā apkope. Uzņēmums "Milrem" ir Igaunijas Militārās rūpniecības asociācijas dalībnieks.

Dalies ar šo ziņu